20.03.2014 Eroi ai comunității din rândul pompierilor brașoveni

În cadrul ședinței extraordinare de astăzi a Autorității Teritoriale de Ordine Publică Brașov, Costel Grosu și Palko-Dani Paul Gabriel, subofițeri ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Brașov, au primit titlul de „Erou al comunității” în semn de prețuire și respect pentru modul exemplar în care și-au făcut datoria pe parcursul anului trecut. Activitatea lor, pusă în slujba semenilor cu orice risc, a fost trecută în revistă de către colonelul Stelian Rechițean, inspectorul-șef al ISU Brașov.
Astfel, plutonierul-major Costel Grosu, comandant de echipaj și conducător auto pe ambulanța SMURD a Secției de Pompieri Predeal, s-a remarcat prin inițiativă, îndrăzneală și încredere în sine. În anul 2013 a participat la nenumărate acțiuni care i-au pus la încercare cunoștințele și devotamentul, el contribuind decisiv la salvarea de vieți omenești. Una dintre cele mai notabile intervenții a fost în noaptea de 23 octombrie când pe podul de la ieșirea din Predeal s-a produs un grav accident în care au fost implicate trei autoturisme și un camion. Zece persoane au avut atunci nevoie de îngrijiri medicale, opt fiind în stare gravă. Subofițerul a sprijinit garda de intervenție în efectuarea operațiunilor de descarcerare a victimelor și acordarea primului ajutor.
Plutonierul-adjutant Palko-Dani Paul Gabriel este șef de gardă intervenție-stingere și șofer pe autospecială la Secția de Pompieri Zărnești. S-a luptat cu incendii și inundații, a participat la misiuni speciale și s-a evidențiat în toate prin curaj și stăpânire de sine. În mai 2013 a condus o acțiune de mare amploare vizând stingerea unui incendiu produs pe o suprafață de 2,5 hectare, la liziera pădurii, în zona Bârsa lui Bucur. În octombrie s-a luptat cu focul în satul Tohănița unde un incendiu de vegetație uscată și mărăciniș risca să cuprindă casele învecinate, iar în noiembrie a avut o intervenție grea în Tohanul Nou.
Ambii subofițeri au ținut să le mulțumească atât colegilor, cât și superiorilor ierarhici fără ajutorul și coordonarea cărora n-ar fi putut să-și ducă la îndeplinire cu brio misiunile încredințate. „Noi n-am fi reușit să facem nimic de unii singuri.  La fel ca noi, și ceilalți colegi merită să se numească eroi ai comunității. De asemenea, dotările tehnice de care dispunem ne-au ajutat să ne facem datoria și să reușim să salvăm oameni și bunuri materiale”, au spus la unison Costel Grosu și Palko-Dani Paul Gabriel. Ei au primit din partea președintelui ATOP Brașov, consilierul județean Claudiu Coman, diplome de merit și premii în bani a câte 2.000 de lei.

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare