20.02.2012 Eroul comunității, pirotehnistul Adrian Negulici

Conducerea Autorității Teritoriale de Ordine Publică Brașov a decernat titlul „Erou al comunității” pe anul 2011 plutonierului Adrian Negulici, subofițer operativ principal la grupa pirotehnică din cadrul Detașamentului nr. 1 de pompieri Brașov al Inspectoratului județean pentru Situații de Urgență „Țara Bârsei”. În acest mod, autoritățile au ținut să recunoască meritele și devotamentul de care a dat dovadă plutonierul în activitatea sa pusă în slujba comunității. Adrian Negulici a primit o diplomă de merit și un premiu în valoare de 1.500 de lei.
În ultimii trei ani, Adrian Negulici a participat la 100 de misiuni de asanare a teritoriului de muniții rămase neexplodate, la 15 distrugeri și 12 exerciții complexe pentru situații de urgență. Printre cele mai importante activități la care a luat parte, riscându-și viața, se numără trei misiuni de distrugere la fața locului a muniției rămase neexplodate pe raza localității Codlea. În cadrul acestora au fost distruse 12 bombe de aviație exploziv-brizante cu greutăți cuprinse între 50 și 250 kg. De asemenea, plutonierul executat două misiuni de asanare a teritoriului de muniția rămasă neexplodată, descoperită în zona cabanei Mălăiești și în zona montană Dejani, cu o complexitate și o periculozitate crescute din cauza reliefului accidentat și modalităților dificile în care s-a realizat transportul munițiilor.
Potrivit superiorilor ierarhici, Adrian Negulici are un spirit altruist, o conduită morală ireproșabilă, dă dovadă de onestitate și spirit de întrajutorare în relațiile de serviciu și are un comportament civilizat. La aprecierile anuale și la sesiunile de verificare și atestare anuală a pirotehnicienilor încadrați în echipele de intervenție organizate de IGSU, Adrian Negulici a obținut de fiecare dată calificativul „Foarte Bun”.

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare