18.04.2015 Fondurile europene, șansa dezvoltării județului Brașov

Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Centru a organizat vineri, la Braşov, o acţiune de informare privind programele europene din ciclul bugetar 2014-2020. Evenimentul, desfășurat la Centrul Cultural „Reduta”, a reunit zeci de reprezentanți ai autorităților administrației publice locale și județene, ai instituțiilor publice, asociațiilor, ONG-urilor și firmelor care s-ar putea număra printre beneficiarii eligibili ai finanțărilor europene în următorii șapte ani. „Caravana fondurilor europene trece prin fiecare judeţ din această regiune. Scopul nostru este să-i informăm pe potenţialii beneficiari despre oportunităţile de finanţare în perioada de programare 2014-2020. Cei care vor să obţină finanţări nerambursabile au început să pregătească dosarele şi este important să-şi coreleze activitatea cu noile reguli ale UE”, a spus directorul general al ADR Centru, Simion Crețu.
De altfel, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Mihail Veştea, „mă bucură că din ce în ce mai multă lume consideră că soluția dezvoltării poate să vină din fondurile europene. Trebuie să învățăm din experiența anilor precedenți și să îmbunătățim gradul de absorbție. Noi am început să pregătim proiectele. Avem în vedere obţinerea finanţărilor nerambursabile pentru modernizarea reţelei de drumuri judeţene, pentru investiţii în sistemul sanitar și în cultură. De asemenea, vom colabora cu unităţile administrativ-teritoriale din judeţ, pe care vrem să le sprijinim în implementarea anumitor proiecte, cum este cazul celor din domeniul protecţiei mediului”.
Cei prezenți au beneficiat de informații cu privire la finanțările europene care le vor sta la dispoziție în perioada următoare: Programul Național pentru Dezvoltare Rurală 2014-2020, Programul Operațional Infrastructură Mare, Programul Operațional Competitivitate și Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, dar și programele finanțate direct de Uniunea Europeană (Orizont 2020, Erasmus+, Europa Creativă, InterGeg/Dunărea 2014-2020).

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare