- Consiliul Judeţean Braşov susţine mersul cu bicicleta şi dezvoltarea infrastructurii pentru acest mod de deplasare. Pentru a putea îmbunatăţi intermodalitatea la nivelul deplasărilor cu bicicleta, vă rugăm să completați chestionarul HINGE și să-l distribuiți tuturor celor interesaţi.
- Anunț dezbatere publică privind proiectul de hotărâre pentru aprobarea inițierii procedurii de desființare a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Brașov prin reorganizare ca structură fără personalitate juridică în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență, Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie
- Comunicatul privind evaluarea proiectelor sportive – Federații sportive naționale, etapa I de evaluare pentru anul 2022
- Programul de Investiţii al Consiliului Judeţean Braşov pe anul 2022 - Proiect.
- În conformitate cu prevederile Legii nr. 317/28.12.2021 privind bugetul de stat, ale Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale actualizată şi ale OUG nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, preşedintele CJ Braşov prezintă Proiectul bugetului Consiliului Judeţean Braşov pe anul 2022.
- Anunţ de revizuire a acordului de mediul pentru proiectul „Modernizare DJ102G Victoria – Viştişoara, km 0+900-9+900 şi Modernizare DJ 108B 105B – Mănăstirea Brâncoveanu – Valea Sâmbetei, km 0+000 – 1+400”
- Judeţul Braşov, titular al proiectului „STUDIU DE FEZABILITATE ȘI PROIECT TEHNIC CLĂDIRI ȘI INFRASTRUCTURĂ ANEXE LA AEROPORTUL INTERNAȚIONAL BRAȘOV”, anunță luarea deciziei etapei de încadrare „continuarea procedurii privind emiterea aprobării de dezvoltare” pentru proiectul menționat.
- Anunt privind intentia de elaborare a documentatiei actualizare plan urbanistic zonal "Aeroportul International Brasov-Ghimbav"
- În atenţia instituţiilor din subordinea CJ Braşov: Potrivit HCJBv nr. 173/2015, şedinţele ordinare ale CJBv se vor desfăşura, de regulă, în ultima săptămână a fiecărei luni. Vă rugăm ca până la data de 5 a fiecărei luni să ne transmiteţi referatele dvs. în vederea elaborării proiectelor de hotarări.
- Proiectul ”România crește cu tine!”
- Consiliul Judeţean Braşov anunţă intenţia de actualizare a Planului de Amenajare a Teritoriului Judeţean (PATJ) Braşov, aprobat cu Hotărârea Consiliului Judeţean Braşov nr. 198 din 8 iulie 2005.
13.04.2016 Grupul de Lucru pentru Turism Durabil din cadrul Convenției Carpatice s-a reunit la Brașov
La Brașov se desfășoară în aceste zile cea de-a opta întâlnire a Grupului de Lucru privind Turismul Durabil din cadrul Convenției Carpatice. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Brașov și Agenția Metropolitană Brașov în colaborare cu Autoritatea Națională pentru Turism, Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor și Ministerul Afacerilor Externe.
Întâlnirea reunește delegați ai statelor membre ale Convenţiei Carpatice: Ucraina, Cehia, Slovacia, Ungaria, Serbia, România și Polonia. Printre participanți se numără Christopher Imbsen, directorul regional adjunct pentru Europa al Organizației Mondiale de Turism (UNWTO), Harald Egerer, șeful Programului Națiunilor Unite pentru Mediu (UNEP) Viena, Michael Meyer, managerul proiectului Turismul Econogic în Europa, Marius Andra, directorul Direcției de Turism din cadrul Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, Silviu Costea, președintele Camerei de Comerț și Industrie Brașov, precum și reprezentanți de la Universitatea „Transilvania” și Administrația Parcului Național „Piatra Craiului”. Oaspeții au fost întâmpinați de vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Gabor, care a ținut să sublinieze faptul că județul Brașov reprezintă una din zonele cu cel mai mare potențial turistic ale României, în care cadrul natural deosebit se împletește cu valorile umane, istorice și culturale.
În cadrul întâlnirii sunt analizate modalitățile de stabilirea unei platforme de coordonare a turismului durabil în Munţii Carpaţi, un mecanism comun de cooperare care va gestiona implementarea Strategiei de dezvoltare durabilă a Carpaţilor. Amintim că în iunie 2015, Consilul Județean Brașov alături de Primăria Brașov și Autoritatea Națională pentru Turism a pregătit și înaintat Secretariatului permanent al Convenției Carpatice oferta României privind stabilirea la Brașov a Biroului Platformei de Coordonare a Turismului Durabil.
Convenția-Cadru pentru protecția și dezvoltarea durabilă a Carpaților (pe scurt Convenția Carpatică) a fost semnată în 2003 de statele pe teritoriul cărora se află Munții Carpați, intrând in vigoare la data de 4 ianuarie 2006. Obiectivul general al Convenţiei Carpatice îl reprezintă cooperarea pentru păstrarea şi dezvoltarea durabilă a Carpaţilor, în vederea îmbunătăţirii calităţii vieţii populaţiilor locale şi conservării valorilor naturale şi culturale. Aderarea la Convenţie a creat cadrul general de cooperare în diverse domenii precum: conservarea biodiversităţii, amenajarea teritoriului, managementul resurselor de apă, agricultură şi silvicultură, transport, turism, industrie şi energie. Grupul de lucru pentru turism durabil în Munții Carpați a fost înfiinţat în anul 2006.
Evenimente în desfășurare
Live stream ședința Plen CJ Brașov
Descărcare stema Județului Brașov
Brașov Tourism App

Harta Interactivă a Județului Brașov

Agenda anuală a evenimentelor culturale și sportive din Județul Brașov

Chestionar privind satisfacția clienților

Galerie Foto - click aici






