15.03.2010 Judeţul Braşov are buget aprobat

Plenul Consiliului Judeţean întrunit în şedinţă ordinară, în data de 15 martie, a aprobat bugetul propriu al judeţului Braşov pe anul 2010, precum şi bugetele instituţiilor şi serviciilor publice aflate sub autoritatea forului deliberativ. Ordinea de zi a dezbaterilor a cuprins şi alte proiecte de hotărâri privitoare la buget care au primit aprobarea plenului. Este vorba despre bugetul împrumuturilor interne contractate de judeţul Braşov, bugetul fondurilor nerambursabile pe anul 2010, precum şi veniturile şi cheltuielile evidenţiate în afara bugetului pe acest an. De asemenea, au fost aprobate utilizarea fondului de rulment aferent anului în curs şi bugetul instituţiilor publice şi activităţilor finanţate integral din venituri proprii. Un proiect distinct aprobat de aleşii judeţeni a fost cel privind repartizarea pe localităţi a sumelor din TVA pentru derularea programului „Cornul şi Laptele”, iar un altul a vizat cooperarea judeţului Braşov cu diverse persoane juridice, în vederea finanţării acţiunilor culturale şi sportive de interes public judeţean, cuprinse în bugetul judeţului Braşov pe anul 2010.

Toate proiectele incluse pe ordinea de zi au fost aprobate în forma prezentată de executivul Consiliului Judeţean. În total, judeţul Braşov va avea de cheltuit în acest an un buget de 255 de milioane de lei. Din nefericire, această sumă este insuficientă atunci când vine vorba de susţinerea unor proiecte mari de investiţii, precum modernizarea spitalelor sau refacerea tuturor drumurilor judeţene. Din acest motiv, şedinţa de aprobare a bugetului a avut mai multe momente tensionate şi schimburi de replici între consilierii PNL şi PSD, pe de o parte, şi cei ai PD-L, pe de altă parte. 
De amintit este faptul că pe data de 22 februarie, plenul consilierilor judeţeni şi-a dat acordul pentru repartizarea pe localităţi a sumelor alocate de la bugetul de stat. Este vorba despre cota de 20% din impozitul pe venit şi din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale, în valoare de 36,4 milioane de lei, precum şi cele 9,1 milioane de lei primite de judeţul Braşov de la bugetul de stat pentru susţinerea cheltuielilor generate de întreţinerea şi repararea drumurilor.

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare