14.08.2008 Judeţul Braşov se va înfrăţi cu provincia Zhejiang

Judeţul Braşov se va înfrăţi cu provincia Zhejiang din China. Aristotel Căncescu, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, şi Chen Jiayuan, viceguvernatorul provinciei Zhejiang, au semnat, marţi, o scrisoare de intenţie privind stabilirea unei relaţii de prietenie. În document se precizează că ambele regiuni au importante aspecte de complementaritate care pot fi fructificate prin schimburi şi cooperare în domeniile comercial şi economic, în cultură, educaţie, turism etc. De asemenea, partea română şi cea chineză s-au angajat să faciliteze schimburi de vizite la nivel înalt pentru a stabili o relaţie de înfrăţire între judeţul Braşov şi provincia Zhejiang.

Semnarea documentului s-a făcut cu prilejul vizitei oficiale pe care o delegaţie a Guvernului provinciei Zhejiang a efectuat-o în aceste zile la Braşov. Viceguvernatorul Chen Jiayuan a fost însoţit de domnii Chen Xiaoen, directorul general al Departamentului pentru muncă şi protecţie socială, Zheng Binglin, directorul Diviziei de protecţie socială din cadrul guvernului provincial, şi Chen Xiaoke, directorul Autorităţii pentru testarea abilităţilor ocupaţionale din Zhejiang. Marţi, oaspeţii au fost primiţi de Aristotel Căncescu, preşedintele Consiliului Judeţean, Szakal Andras, subprefectul judeţului, Claudiu Coman, preşedintele comisiei de relaţii externe din cadrul Consiliului Judeţean, şi Mihai Pascu, director executiv adjunct la Consiliul Judeţean.
La întrevedere a luat parte şi Alexandru Grumaz, consulul general al României la Shanghai. De altfel, tocmai diplomatul român a fost cel care a facilitat stabilirea acestei relaţii de prietenie între Braşov şi Zhejiang, el încurajând oficialităţile chineze să viziteze judeţul nostru.
La sfârşitul întâlnirii, Aristotel Căncescu a declarat: „Fiecare delegaţie din China care vine la Braşov e foarte importantă pentru noi. Să nu uităm că Republica Populară Chineză a devenit o mare putere economică şi financiară. Zhejiang este o provincie foarte puternică şi există mai multe domenii în care oaspeţii noştri sunt foarte tari – construcţii de drumuri, construcţii civile, medicină naturistă. Sunt convins că putem să legăm nişte colaborări în beneficiul tuturor”.
Miercuri, delegaţia chineză a purtat discuţii cu preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Braşov, Nicolae Ţucunel. Părţile au convenit să deschidă două oficii: al Camerei de Comerţ şi Industrie Braşov, la Zhejiang, respectiv al Camerei Federative de Industrie şi Comerţ Zhejiang, la Braşov.
Provincia Zhejiang este situată în sud-estul Chinei şi ocupă locul patru pe ţară în ceea ce priveşte dezvoltarea economică. 7,5% din economia Chinei este concentrată în această provincie. 

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare