26.08.2016 La Centenarul Marelui Război, 300 de eroi pomeniți în Piața Unirii

„Celui care moare pentru țară nepieritor îi rămâne numele”, au consfințit înaintașii noștri. Astăzi, la împlinirea unui secol de la intrarea României în Primul Război Mondial, în toate garnizoanele din țară au loc ceremonii pentru rostirea solemnă a numelor eroilor căzuți în luptele pentru reîntregirea țării.
În Garnizoana Brașov s-au organizat concomitent ceremonii în Piața Unirii și la Monumentul Eroilor din Bartolomeu, la care au participat reprezentanți ai autorităților publice locale, comandanți, șefi de instituții, personal din unități ale Ministerului Apărării Naționale și Ministerului de Interne, reprezentanți ai societății civile, cetățeni.
Ambrus Izabella-Agnes, vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, alături de prefectul Ciprian Băncilă și viceprimarul municipiului, Barabas Laszlo, a onorat memoria celor trei sute de eroi ale căror nume au fost citite cu solemnitate, în Piața Unirii. Vicepreședintele CJ a depus flori, a aprins o candelă și s-a recules la Monumentul Eroilor Dezrobitori de Neam.
România își comemorează astăzi eroii morți pe fronturile din Transilvania, la Dunăre, în Moldova sau în lagărele de prizonieri, între anii 1916-1919. Ne plecăm în fața jertfei lor și le păstrăm vie memoria!

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare