28.09.2016 Legea Aeroportului va intra în discuții la Camera Deputaților

Proiectul de lege privind aeroportul Brașov – Ghimbav va fi discutat în comisiile Camerei Deputaților, săptămâna viitoare. Marți, 27 septembrie, s-a procedat la amânarea discutării propunerii legislative privind modificarea Legii nr. 297/2015 (referitoare la reglementarea situației juridice a terenului), din motive care au ținut de circuitul documentelor. Conform deciziei Biroului Permanent al Camerei Deputaților, comisiile sesizate pentru a formula raport în legătură cu proiectul legislativ au fost Comisia Juridică, de Disciplină și Imunități, precum și Comisia pentru Agricultură.
Ieri, la ora desfășurării ședinței Comisiei Juridice, s-a constatat că adresa de sesizare ajunsese numai la aceasta, iar Comisia pentru Agricultură nu fusese sesizată. Fiind vorba despre un viciu de procedură, s-a procedat la amânarea discutării propunerii legislative, pentru a permite și sesizarea Comisiei pentru Agricultură. Un alt motiv care a susținut amânarea a fost acela de a permite Guvernului României să formuleze și să depună punctul de vedere referitor la proiectul privind aeroportul, așa cum prevede Regulamentul.
„Vom încerca să informăm atât Guvernul, cât și comisiile de specialitate din Camera Deputaților care vor avea puncte de vedere și avize referitor la această lege extrem de necesară pentru brașoveni, în așa fel încât într-un timp cât mai scurt să putem gândi continuarea lucrărilor și finalizarea Aeroportului Internațional de la Ghimbav”, a declarat Adrian-Ioan Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov. Așadar, discuțiile vor fi reluate săptămâna viitoare.

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare