26.10.2020 Miercuri, 21 octombrie, a avut loc ședința festivă de constituire a noului Consiliu Județean

Miercuri, 21 octombrie, la Aula „Sergiu T. Chiriacescu” a Universității Transilvania a avut loc ceremonia de constituire a Consiliului Județean Brașov, în urma desfășurării alegerilor locale din 27 septembrie. La evenimentul festiv au participat prim-ministrul Guvernului României, Ludovic Orban, alături de ministrul Fondurilor Europene, Ioan Marcel Boloș.
Ședința a fost convocată prin Ordinul nr. 747/20.10.2020 al prefectului Cătălin Văsii și în cadrul acesteia au depus jurământul președintele ales al Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea, și consilierii județeni ale căror mandate au fost validate de Tribunalul Brașov. Din totalul de 34 de mandate de consilieri care alcătuiesc forul deliberativ județean, 26 au primit validarea. Prezenţi la momentul festiv au fost 25 de consilieri, unul absentând din motive medicale.
Conform cutumei, şedinţa a fost condusă de decanul de vârstă, Nelu-Petre Noaghea (PNL) ajutat de cel mai tânăr consilier, Cristinel Şerban (PSD). La începutul şedinţei, secretarul general al Judeţului, Mariana Dumbrăveanu, a anunţat că 8 aleşi - de la PNL, PSD şi Pro România, au renunţat la mandat înainte de validare (conform art. 115 din Codul administrativ), în locul lor Tribunalul urmând să valideze supleanţi de pe listele partidelor menţionate.
Primii care au depus jurământul au fost cei 25 de consilieri judeţeni prezenţi, succesiunea acestora fiind în ordine alfabetică. Apoi, Consiliul Judeţean Braşov fiind legal constituit, preşedintele ales, Adrian-Ioan Veştea, a depus la rândul său jurământul.
Preşedintele CJ a anunţat ce obiectiv şi-a propus pentru mandatul 2020 - 2024. „În primul mandat am pus bazele, iar de acum trebuie să trecem la un alt nivel. Mandatul 2020-2024 va fi unul al marilor proiecte. Vom termina aeroportul şi vom reabilita reţeaua de drumuri judeţene. Nu în ultimul rând este nevoie de investiţii în infrastructura medicală, iar un nou spital reprezintă o prioritate pentru mine”, a declarat Adrian-Ioan Veştea.
Într-o şedinţă viitoare vor depune jurământul restul consilierilor, urmând să fie aleşi şi cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Braşov.
Consilierii judeţeni care au depus jurământul:
1. Agache Aurel-Dionisie (USR PLUS)
2. Bălăşescu Marius (PSD)
3. Bucur Ariana (PSD)
4. Bucur Ioan Codruţ (USR PLUS)
5. Crăciun Dragos (PNL)
6. Diaconu Daniel Nicolae (PNL)
7. Dobrinoiu Dumitru-Emanuel (USR)
8. Dragomir Liviu (PNL)
9. Gabor Alexandru-Adrian (PNL)
10. Iatan Adrian (PSD)
11. Ivan-Nunvailer Silviu (USR PLUS)
12. Joliff Erwan Francois Michel Marie (USR PLUS)
13. Leonte Cătălin (PRO România)
14. Manea Ioan (PSD)
15. Nan Cătălin-Viorel (PNL)
16. Neculoiu Marius (PNL)
17. Noaghea Nelu-Petre (PNL)
18. Rad Lucian-Eugen (USR PLUS)
19. Şerban Cristinel Claudiu (PSD)
20. Şerban Todorică-Constantin (PNL)
21. Stoianovici Marius-Mihail (USR PLUS)
22. Suciu Iosif (PSD)
23. Szenner Zoltan-Huba (USR PLUS)
24. Ţop-Ferghete Floriana-Carmen (PNL)
25. Ungureanu Vasile (PNL)

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare