30.01.2014 Mihai Bâră și Cezar Nica, premiați pentru excelență în sport de Consiliul Județean

Mihai Bâră și Cezar Nica, doi sportivi cu o activitate exemplară, care au dus faima Brașovului peste hotare au fost premiați astăzi, de plenul Consiliului Județean Brașov.
Mihai Bâră, antrenor emerit la schi și maestru emerit al sportului, campion și vicecampion mondial universitar (Brașov - 1951 și Polonia - 1956), triplu medaliat cu aur la Campionatul European Universitar (1958), câștigător al Cupei Europei la schi alpin (Germania - 1952) și multiplu campion național, este cel mai valoros schior pe care l-a avut România.
Cezar Nica a făcut parte din generația de aur a handbalului românesc, fiind component de bază al echipei României dublă campioană mondială (Praga - 1964 și Paris - 1970) și medalitată cu bronz la Campionatul Mondial din Suedia (1967). Cu echipa de club, Dinamo București, a câștigat Cupa Campionilor Europeni (1965), precum și multiple titluri naționale și Cupe ale României. În calitate de antrenor, Cezar Nica a câștigat Campionatul Mondial Universitar (1985) și trei ediții ale Cupei Balcanice.
Mihai Bâră și Cezar Nica au fost felicitați și aplaudați la scenă deschisă de către toți cei prezenți la ședința Consiliului Județean Brașov. Pentru performanțele lor deosebite și pentru modul exemplar în care au făcut cinste Brașovului în competițiile naționale și internaționale, ambii au primit câte o diplomă de excelență și o plachetă de recunoaștere a meritelor lor pe plan sportiv. Acestea le-au fost înmânate de președintele Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu, un mare admirator al celor doi sportivi.

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare