10.09.2012 Muzeul de Etnografie împlinește 45 de ani

Pe data de 12 septembrie 2012 se împlinesc 45 de ani de muzeografie etnografică neîntreruptă, la Brașov. Momentul aniversar va fi marcat la Muzeul de Etnografie Brașov (Bd. Eroilor nr. 21A), începând cu ora 11:30. În cadrul festivității vor prezenta alocuțiuni reprezentanți ai Ministerului Culturii și Cultelor, ai Consiliului Județean Brașov, ai Comisiei Naționale a Muzeelor și Colecțiilor din România, ai Comitetului Național Român ICOM, precum și reprezentanți ai instituțiilor muzeale.
„Bilanțul activității instituției muzeale brașovene reflectă etape de dezvoltare, concepte și modernizări tematice, proiecte și colaborări de anvergură, preocupări pentru protejarea patrimoniului etnologic. Toate acestea dau măsura nivelului profesional de durată, susținut de Muzeul de Etnografie Brașov”, a spus directorul Muzeului de Etnografie, dr. Ligia Fulga.
Tot în 12 septembrie, începând cu ora 15:30 se va deschide Colocviul cu tema „Etnologia regională, o prioritate?”, la care sunt invitați să participe reputați specialiști ai muzeelor din întreaga țară. Lucrările colocviului se vor desfășura la Muzeul Civilizației Urbane din Piața Sfatului, în zilele de 12, 13 și 14 septembrie, participanții urmând să viziteze Muzeul Etnografic din Săcele și la cel din Rupea.

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare