12.05.2010 Noile autospeciale ale ISU, admirate de braşoveni în Piaţa Sfatului

Marţi, în Piaţa Sfatului a avut loc recepţia festivă a echipamentelor intrate în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov, în urma derulării proiectului denumit „Achiziţionare Echipamente Specifice pentru Îmbunătăţirea Capacităţii şi Calităţii Sistemului de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă şi pentru Acordarea Asistenţei Medicale de Urgenţă şi a Primului Ajutor Calificat, în Regiunea 7 Centru”, finanţat prin Programul Operaţional Regional.

La eveniment au participat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, vicepreşedintele CJ Kovacs Attila, colonelul Stelian Rechiţean, comandatul ISU Braşov, subprefectul Ambrus Carol, precum şi oaspeţi din celelalte judeţe ale Regiunii 7 Centru, partenere în proiect. Cu acest prilej, publicul larg a avut ocazia să vadă cum funcţionează autospecialele ultramoderne care sunt deja folosite de subunităţile ISU de la Braşov, Victoria, Făgăraş, Predeal şi Zărneşti. Este vorba despre o autospecială de mare capacitate şi patru de capacitate medie cu apă şi spumă, o autospecială de descarcerare grea şi o maşină pentru intervenţie în situaţii de accident nuclear, biologic, chimic şi radiologic.
Prezentarea succintă a proiectului a fost făcută de vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Kovacs Attila. Valoarea totală a acestui proiect a fost de 42.655.604 lei, din care contribuţia financiară a judeţului Braşov, achitată de Consiliul Judeţean, a fost de 119.438,67 lei – reprezentând 2% din cheltuielile eligibile, şi 2.666,67 lei – cheltuieli neeligibile.
Preşedintele CJ Aristotel Căncescu a lăudat proiectul şi a vorbit despre preocuparea constantă a administraţiei judeţene pentru îmbunătăţirea dotărilor necesare salvării de vieţi omeneşti, amintind despre un credit în valoare de un milion de euro pe care Consiliul Judeţean l-a folosit în anul 2008 pentru achiziţionarea de ambulanţe ultramoderne. El a reafirmat ideea că „suntem judeţul care a accesat cele mai mari fonduri structurale din România. Sper să reuşim să ne implicăm şi mai mult în investiţiile de care domeniul sanitar are mare nevoie. Chiar dacă sumele pe care le-am primit de la bugetul de stat în ultimii doi ani au fost nesemnificative, din resursele noastre încercăm să facem investiţii cât mai utile în acest sector vital pentru populaţie”.
Colonelul Stelian Rechiţean a spus că acest proiect este primul din ţară care a ajuns în fază finală: „Sperăm ca şi pe viitor să accesăm fonduri europene şi să ajungem la un nivel cât mai înalt în privinţa dotărilor, astfel încât să putem asigura siguranţa cetăţeanului şi să nu ratăm nicio situaţie de urgenţă în care trebuie să intervenim”.

La rândul său, subprefectul Ambrus Carol a susţinut că acest moment festiv reprezintă încununarea eforturilor făcute de autorităţile braşovene pentru rezolvarea unor probleme de strictă necesitate ale cetăţenilor, şi anume protejarea vieţilor omeneşti şi a bunurilor şi proprietăţilor, în situaţii de urgenţă. „Am reuşit să demonstrăm că suntem în stare să respectăm rigurozitatea impusă de accesarea fondurilor europene şi să folosim aceste sume în beneficiul întregii comunităţi. Aceste dotări vin în sprijinul profesioniştilor care activează la ISU şi care au răspuns în ultimii ani la numeroase provocări impuse de tehnica deficitară. Cu siguranţă că timpii de reacţie în cazul unor situaţii de urgenţă se vor reduce substanţial, iar eficienţa muncii pompierilor va fi sporită”, a adăugat subprefectul.

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare