27.08.2008 „Olimpia”, Agrementul şi Bastionul Postăvarilor vor fi inaugurate în perioada următoare

Clădirea de la baza sportivă „Olimpia”, renovată de Consiliul Judeţean Braşov, va fi inaugurată cu prilejul turneului internaţional de tenis Braşov – Challenger 2008, care va începe duminică şi care este finanţat în proporţie de 70% de către Consiliul Judeţean. Aristotel Căncescu, şeful administraţiei judeţene, a spus într-o conferinţă de presă că pe viitor în respectiva clădire se vor desfăşura doar activităţi sportive, aici urmând să-şi desfăşoare activitatea Direcţia de Sport ce va fi înfiinţată sub autoritatea forului deliberativ judeţean.

În această toamnă vor mai avea loc inaugurări importante. Astfel, pe 15 septembrie, autorităţile judeţene vor da în folosinţă Bastionul Postăvarilor, ultimul monument de pe latura sud-estică a Cetăţii Braşovului care mai trebuie redat circuitului turistic după ce a fost consolidat şi restaurat.
De asemenea, la sfârşitul lunii septembrie este programată inaugurarea complexului Agrement de sub Tâmpa, care va fi una dintre cele mai moderne locaţii din Braşov. Aici va fi amplasat patinoarul artificial achiziţionat de CJ iarna trecută.
Atât complexul Agrement, cât şi turnurile şi bastioanele renovate în ultimii ani de Consiliul Judeţean vor rămâne în administrarea judeţului. „Deşi iniţial am avut intenţia să le concesionăm, după experienţa avută la Cetatea Râşnov am decis că este mai bine să rămânem noi administratorii lor. Voi propune plenului ca societatea Consilprest să le preia în administrare. Va trebui să găsim un director bun care să se ocupe de aceste obiective şi să pună la punct activităţi profitabile. În interiorul bastioanelor vom amenaja spaţii comerciale, cafenele, ceainării şi buticuri în care să se vândă suveniruri, antichităţi şi obiecte de artizanat”, a afirmat Aristotel Căncescu.

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare