27.01.2016 Olimpicii internaționali, premiați de CJ

Elevii brașoveni cu rezultate deosebite la olimpiadele internaționale și dascălii care i-au pregătit au fost premiați astăzi, într-un cadrul festiv, de către vicepreședintele Consiliul Județean Brașov, Adrian Gabor. La eveniment au mai participat consilierii județeni Ambrus Carol și Vasile Oltean. În acest an, cinci elevi din județul Brașov au reușit să obțină premii la două competiții internaționale.
Premiul trei la Olimpiada Internaţională de Limbă şi Creaţie Literară Rromani a fost câștigat de Cocoraş Loredana, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național „Unirea”, și de Kulcsar Rozalia, elevă în clasa a X-a la Liceul Teoretic „M. Săulescu” Predeal. La aceeași olimpiadă, Vaida Denisa Mihaela, elevă în clasa a X-a la Liceul „A. Mureşanu” Brașov, și Vaida Valentina, elevă în clasa a VIII-a la Şcoala Gimnazială Ormeniş, au câștigat câte o mențiune. Cele patru eleve au fost pregătite de profesoara Ancuţa Niculina Bechi.
La Olimpiada de Matematică pentru Liceele Maghiare din Europa, Miklós Botond, elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic „Zajzoni Rab Istvan” Săcele, pregătit de profesoara Miklos Melinda, a câștigat mențiune.
Laureații au primit din partea executivului județean diplome de merit și premii în bani, valoarea totală a acestora fiind de 4.400 lei. „Ne bucurăm că am putut decerna aceste premii celor mai merituoși elevi ai noștri și profesorilor care i-au îndrumat în pregătire. Pentru locul trei am acordat 800 de lei, iar pentru mențiune, 500 de lei. Este un început pe care îl dorim continuat în anii viitori”, a spus vicepreședintele CJ Adrian Gabor la finalul manifestării.
Și sportivii de top ai Brașovului au fost răsplătiți cu premii
La inițiativa consilierului Dragoș Crăciun, președintele comisiei pentru sport și tineret din cadrul CJ Brașov, cei mai buni sportivi ai judeţului la toate categoriile de vârstă, precum şi antrenorii lor au fost recompensaţi cu diplome și premii în bani pentru rezultatele obținute pe plan internațional în anul 2015. Festivitatea s-a desfășurat în debutul ședinței de plen desfășurate ieri.
La categoria de până la 14 ani au fost premiate Cristina Ştefan şi Diana Cimpoca, antrenate de Ancuţa Luminiţa (CSU Braşov). Cristina Ştefan este campioană mondială la patinaj artistic pe role şi vicecampioană la Grand Prix Crystal Skate, iar în plan intern este campioană naţională la patinaj artistic pe gheaţă. Şi Diana Cimpoca este campioană mondială la patinaj artistic pe role şi câștigătoare a locului trei la Grand  Prix Crystal Skate. Sportivele și antrenoarea au primit câte 1.500 de lei.
La categoria 14-18 ani a fost premiată luptătoarea Mădălina Caia (CS Ţara Bârsei 2011), antrenată de  Horaţiu Albu. Mădălina este o sportivă cu rezultate impresionante: campioană mondială la Beach Wrestling (categ. 60 kg), locul 3 juniori Grand Prix-București (categ. 59 kg), locul 3 seniori Grand Prix-Bucuresti (categ. 58 kg); campioană naţională U23 (categ. 58 kg), vicecampioană naţională la Beach Wrestling (categ. 70 kg), vicecampioană naţională de juniori (categ. 59 kg). Sportiva și antrenorul ei au fost premiaţi de către CJ Braşov cu câte 2.000 de lei.
La categoria 18-21 ani, premiul a fost de 2.500 de lei, iar distincţiile le-au fost acordate lui Balasz Tunde (CSU Braşov – patinaj-viteză Short Track) şi antrenorului ei, Uhrich Petric Ernest. Tunde este cvadruplă campioană pe distanțele de 500 m, 1000 m, 1500 m şi general, la Cupa Europei „Danubiana Cup”, triplă vicecampioană la 1000 m, 1500 m şi general, la Cupa Europei – Sofia, precum și ocupantă a locului trei la proba de 500 m, la Cupa Europei – Sofia. De asemenea, este triplă campioană naţională.
La categoria peste 21 ani, sportivul anului a fost declarat biatlonistul pe role Marius Petru Ungureanu (C.S. Cheile Grădiştei), antrenat de Vasile Bejenariu, cei doi primind din partea CJ câte un premiu în valoare de 3.000 de lei. Marius este campion mondial la 12,5 km Pursuit, vicecampion mondial la 10 km Sprint, și multiplu campion naţional la biatlon pe role şi zăpadă. Valoarea totală a premiilor acordate de Consiliul Județean Brașov a fost de 19.500 de lei.

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare