06.10.2011 Parteneriatul dintre ATOP şi Poliţia Braşov, materializat în campanii de informare şi dotări cu echipamente

În cadrul şedinţei ordinare a Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Braşov, care a avut loc pe data de 4 octombrie, şeful instituţiei, consilierul judeţean Claudiu Coman, a prezentat bilanţul cooperării dintre Autoritate şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Braşov realizate în scopul eficientizării exercitării serviciului poliţienesc în judeţul nostru. Această cooperare s-a materializat în mai multe campanii de informare, prevenire şi conştientizare a populaţiei, derulate pe parcursul anului. Acestea au vizat asigurarea siguranţei în zonele turistice, prevenirea furturilor din autoturisme şi din societăţi comerciale, răspunderea penală a minorilor şi prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului. O altă componentă a parteneriatului dintre ATOP şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie s-a materializat în investiţii prevăzute în bugetul Autorităţii şi realizate cu fonduri asigurate de Consiliul Judeţean Braşov. Astfel, Serviciul Arme şi Muniţii şi-a îmbunătăţit dotarea cu o maşină. Serviciul de Intervenţie Rapidă a fost dotat cu căşti, urmând ca anul viitor să fie cumpărate veste de protecţie şi încălţăminte specială. De asemenea, au fost achiziţionate douăzeci de calculatoare şi zece multifuncţionale. Consiliul Judeţean a alocat pentru ATOP o finanţare de 190.000 de lei pentru montarea unui sistem de securizare video la Direcţia Judeţeană Comunitară pentru Evidenţa Persoanelor şi la Inspectoratul Judeţean de Poliţie.
Problemele rromilor rămân în atenţia ATOP
Preşedintele ATOP Claudiu Coman a spus că militează în continuare pentru realizarea unui proiect-pilot vizând supravegherea video a zonelor din municipiul Braşov care au potenţial de conflict, precum şi a perimetrelor instituţiilor de învăţământ, astfel încât să fie prevenită producerea oricăror evenimente nedorite. El a mai arătat că în activitatea ATOP s-a pus accentul pe identificarea şi soluţionarea problemelor din localităţile în care rromii sunt în număr însemnat. În acest sens, au avut loc întâlniri şi discuţii la Racoş, Apaţa, Măieruş, Comăna şi la Săcele unde trăieşte cea mai mare comunitate de rromi din România. În altă ordine de idei, ATOP va acorda în continuare titlul „Erou al comunităţii” poliţiştilor, jandarmilor şi angajaţilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă care dau dovadă de curaj şi devotament în slujba semenilor, precum şi cetăţenilor care se remarcă prin spirit civic.
Consiliul Judeţean susţine activitatea Poliţiei
Prezent la şedinţă, Aristotel Căncescu, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, a reiterat dorinţa Executivului de a sprijini activitatea ATOP şi implicit munca poliţiştilor, „chiar dacă bugetul ne permite să facem acest lucru într-o foarte mică măsură. Am regretul că bugetul nostru nu ne mai dă posibilitatea să finanţăm activităţi vitale pentru funcţionarea judeţului. Fondurile pe care le avem în acest an şi sumele care ne-au fost alocate prin rectificări mai mult negative decât pozitive nu ne permit mai mult de atât. Banii pe care i-am primit pentru activităţi sociale, pentru pensionari, culte, învăţământ sau drumuri sunt departe de necesar. Bunăoară, pentru drumuri ni s-au alocat 2 milioane de euro în condiţiile în care sunt judeţe care au primit de 40 de ori mai mult, deşi au la fel de mulţi kilometri de drumuri judeţene ca noi. În ciuda acestei situaţii dificile, vă asigur că suntem alături de dumneavoastră. Echipa de consilieri judeţeni a susţinut şi va susţine întotdeauna toate proiectele care ţin de activitatea Poliţiei”.

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare