17.11.2009 Patinoarul de la „Olimpia” este deschis publicului

În ciuda vremii călduţe, la Braşov, sezonul de iarnă 2009 – 2010 a fost inaugurat odată cu deschiderea patinoarului artificial de la Baza Sportivă „Olimpia” – investiţie a Consiliului Judeţean Braşov în valoare de 240 de mii de euro. De la sfârşitul săptămânii trecute, iubitorii gheţii au posibilitatea să facă mişcare pe patine, într-un cadru cu totul deosebit. Prin grija autorităţilor judeţene, patinoarul a fost pus în funcţiune mai devreme decât se preconizase iniţial, urmând să fie menţinut până la primăvară.

Preţuri de anul trecut
Suprafaţa sa este de 1.800 metri-pătraţi, fiind de dimensiuni olimpice. Patinoarul este construit cu respectarea normelor pentru practicarea hocheiului, având o mantinelă înaltă de 1,30 metri şi rezistentă. „Putem ţine gheaţa până la o temperatură în aer de plus 15 grade Celsius, asta în condiţiile în care dispunem de un strat suficient. Pentru a creşte stratul de gheaţă avem nevoie de temperaturi mai mici de 10 grade Celsius”, a explicat Marian Teleleu, şeful Bazei Sportive „Olimpia”. Important este faptul că iubitorii patinajului, indiferent de vârstă, pot practica sportul favorit la preţurile de anul trecut. Seria, de o oră şi jumătate, costă 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii. Şi închirierea patinelor a rămas la acelaşi preţ – 10 lei pentru cei mari şi 5 lei pentru cei mici. La patinoar sunt disponibile aproximativ o sută de perechi, de la mărimea 35, la mărimea 46. A fost amenajat şi un bufet unde se comercializează ceai, vin fiert, sandwich-uri şi grill-uri. Patinoarul este deschis zilnic, în intervalul orar 10.00 – 21.30. Seriile încep de la orele pare, iar jumătăţile de oră dintre ele sunt folosite pentru refacerea gheţii. Faţă de sezonul trecut, patinoarul dispune de o rolbă (freză pentru gheaţă), achiziţionată de Consiliul Judeţean, cu ajutorul căreia calitatea gheţii va fi menţinută la un nivel foarte bun. „Anul trecut n-am avut-o de la început şi calitatea gheţii n-a fost ideală. Am realizat consumuri mult mai mari la utilităţi pentru că, în lipsa frezei, am fost nevoiţi să finisăm gheaţa udând-o şi astfel am ajuns să avem un strat de gheaţă de 22 – 23 de centimetri, faţă de 10 – 11 centimetri cât ne-ar fi fost suficient. În acest an ne vom eficientiza la maxim toată activitatea”, a mai spus Marian Teleleu. În paralel cu amenajarea patinoarului, administraţia judeţeană a mai făcut o investiţie la „Olimpia” prin montarea unui ceas pe frontispiciul clădirii.
 
Gratuit pentru grupurile de copii din comune
La fel ca în 2008, şi în acest an copiii din comunele braşovene vor avea posibilitatea să patineze gratuit la „Olimpia”, dacă vor veni în grupuri organizate. Această iniţiativă îi aparţine consilierului judeţean Dragoş Crăciun, şeful comisiei de sport şi tineret din cadrul forului judeţean. „Vreau ca pe timpul săptămânii, toţi copiii din comunele judeţului Braşov să beneficieze de intrare liberă la patinoar şi de patine, în cazul în care nu au. În acest sens, voi trimite adrese către toate primăriile comunale din judeţ, pentru a-i înştiinţa pe edili despre această iniţiativă. Anul trecut am avut în jur de 450 de copii din comune care au venit la patinoar”, a menţionat Dragoş Crăciun.
 
 
„Agrementul” se deschide în curând
Aristotel Căncescu, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, el-însuşi un iubitor al patinajului şi practicant al acestui sport, a menţionat că „Olimpia”, ca locaţie de patinaj, are o tradiţie de peste o sută de ani: „Patinoarul are o tradiţie mare, el funcţionând din 1894 ca patinoar natural. Suntem convinşi că braşovenii vor veni aici în număr mare să se bucure de aer curat şi de mişcare. În următorii ani ne gândim să mai amenajăm un astfel de patinoar pe terenul de sport de la Complexul «Agrement», o altă locaţie binecunoscută de braşoveni pentru acest sport”. În ceea ce priveşte celelalte investiţii ale Consiliului Judeţean, Aristotel Căncescu a spus că până de sărbători va avea loc inaugurarea Complexului „Agrement” de sub Tâmpa, unde braşovenii vor avea la dispoziţie un bazin de înot, săli de fitness şi nu peste mult timp, chiar o sală de bowling. Totodată, Bastionul Postăvarilor va fi finalizat cel mai târziu la începutul anului viitor, acesta urmând să fie acoperit, după modelul de la Turnul Negru. De asemenea, toate turnurile şi bastioanele restaurate vor fi funcţionalizate, urmând să primească destinaţii atractive pentru turişti. O altă investiţie va fi la Liceul Sportiv unde va fi amenajat un punct de informare turistică în colaborare cu municipalitatea din Nurnberg.

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare