20.08.2008 Pensionarii, tinerii, turismul şi protecţia mediului, în atenţia CJ

Proiecte pentru pensionari, tineri, turism şi mediu. Acestea sunt priorităţile consilierului judeţean Dragoş Crăciun, preşedintele comisiei pentru turism, tineret, protecţia mediului şi ecologie. Chiar la următoarea şedinţă a plenului Consiliului Judeţean, el va propune spre aprobare mai multe astfel de proiecte.

Unul se referă la revitalizarea Clubului Pensionarilor care funcţionează la Centrul Cultural „Reduta”. Aici se vor organiza cursuri de iniţiere pe calculator şi în limbi străine, motiv pentru care în organigrama instituţiei vor fi adăugate două posturi de lector. De asemenea, în fiecare joi vor fi serate de dans destinate vârstnicilor. Dragoş Crăciun anunţă că în momentul în care bazinul de înot de la Agrement va fi dat în folosinţă, vor exista nişte intervale orare în care pensionarii vor avea intrare liberă. În toamnă vor reîncepe şi excursiile la Mănăstirea Sâmbăta şi la Castelul Peleş destinate persoanelor de vârsta a treia.
Alte proiecte se adresează tinerilor şi vizează organizarea unor festivaluri de teatru, dans şi muzică, dar şi derularea unui program de contracepţie în liceele braşovene.
În ceea ce priveşte protecţia mediului, Dragoş Crăciun spune că vor fi finanţate proiecte de ecologizare şi plantări de puieţi.
Totodată, în colaborare cu Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului vor fi susţinute proiecte care să faciliteze o mai bună promovare a obiectivelor turistice din judeţ. O altă dorinţă a consilierului judeţean este participarea Braşovului la târguri internaţionale de turism, astfel încât judeţul nostru să fie mai bine cunoscut şi să devină primul judeţ turistic al ţării.

Toate aceste iniţiative se vor materializa prin parteneriate cu organizaţii non-guvernamentale de profil.

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare