08.04.2020 Peste 10,7 milioane de lei au fost alocate spitalelor braşovene pentru achiziţii şi cazarea personalului în perioada stării de urgenţă

O nouă rectificare bugetară destinată susţinerii activităţii spitalelor braşovene în această perioadă dificilă a fost aprobată de forul deliberativ judeţean, întrunit într-o şedinţă de îndată prin videoconferinţă. Suma de 10.781.120 lei a fost repartizată pentru suplimentarea subvenţiilor la cele şase spitale din subordinea Consiliului Judeţean Braşov, precum şi la Unitatea de Asistenţă Medico-Socială de Pneumoftiziologie (UAMS) Sânpetru, fiind modificate corespunzător şi listele de investiţii. Alocările bugetare s-au realizat după cum urmează:

• 2.972.120 lei pentru materiale sanitare şi obiecte de inventar, cazarea personalului şi investiţii la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase. Se vor achiziţiona 10 aparate EKG, 8 ventilatoare, 8 monitoare, 50 de injectomate, 10 infuzomate, 4 defibrilatoare externe automate, 200 de nebulizatoare specifice aparatelor de ventilație mecanică, un videolaringoscop şi materiale sanitare.

• 3.527.000 lei pentru materiale sanitare şi obiecte de inventar, cazarea personalului şi investiţii la Spitalul Clinic de Psihiatrie si Neurologie. Vor fi cumpărate 11 ventilatoare mecanice fixe, 44 de injectomate, 11 infuzomate, 11 aspiratoare de secreții portabil şi un videolaringoscop, precum şi materiale sanitare, dezinfectanți și alte obiecte de inventar (lămpi UV pentru dezinsecție).

• 2.925.160 lei pentru materiale sanitare şi obiecte de inventar, cazarea personalului şi investiţii la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie. Sunt în derulare achiziţii pentru 10 ventilatoare non invazive/invazive staționare, 10 paturi ATI, 2 aparate EKG, 40 de injectomate, 10 infuzomate, 3 defibrilatoare externe automate, 40 de lămpi UV fixe cu grilă, 2 mașini de spălat cu uscător, 2 analizoare gaze sangvine, 10 monitoare funcții vitale şi o stație de oxigen pentru ATI.

• 704.700 lei pentru cazarea personalului Spitalului Clinic de Urgenţe pentru Copii;

• 108.000 lei pentru cazarea personalului Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov;

• 94.500 lei pentru cazarea personalului Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Dr. A.I. Sbârcea”;

• 368.900 lei pentru cheltuieli de personal şi cheltuieli materiale la UAMS Sânpetru. Amintim că aici au fost transferaţi pacienţii Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie după ce acesta a devenit spital COVID, fapt care a determinat creşterea numărului de angajaţi pe fiecare tură ca urmare a creşterii fluxului de pacienţi, precum şi un necesar mult mai mare de materiale sanitare, medicamente, hrană şi materiale de curăţenie.
De asemenea, suma de 80.740 lei a fost destinată activităţii proprii a Consiliului Judeţean.

Această rectificare a fost posibilă prin micşorarea fondurilor din anumite capitole ale bugetului Judeţului Braşov. Astfel, capitolul Transporturi a fost diminuat cu suma de 6.383.520 lei, de la finanţarea Programelor nerambursabile pentru activităţi culturale şi sportive pe anul 2020 a fost luat întregul disponibil - 3.700.000 lei, iar creditele pentru finanţarea dobânzilor au fost diminuate cu 697.600 lei.

CNI va moderniza alternativa rutieră la DN 1
O altă decizie importantă adoptată astăzi de aleşii judeţeni a fost predarea în folosință gratuită către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, prin Compania Națională de Investiții, a amplasamentului drumului judeţean DJ 102 I, în vederea realizării de către CNI a obiectivului de investiții „Reabilitare și modernizare DJ 102 I, limită de județ Prahova – DN 1A Șanțuri”.

Este vorba despre concretizarea demersurilor administraţiei braşovene pentru realizarea unei căi rutiere alternative la Drumul Naţional 1 prin modernizarea drumului Câmpina – Valea Doftanei – Săcele. Amintim că la începutul lunii februarie preşedintele CJ Braşov, Adrian-Ioan Veştea, a purtat discuţii în acest sens atât cu conducerea Ministerul Dezvoltării, cât şi cu reprezentanţii autorităţilor locale din Prahova. El le-a prezentat oficialilor guvernamentali documentaţia tehnică pentru modernizarea drumului judeţean DJ 102 I – de la limita judeţului Prahova (pasul Predeluţ), până la DN 1A, acesta fiind segmentul rutier aflat pe teritoriul judeţului Braşov şi care continuă în judeţul Prahova, pe Valea Doftanei, până la Câmpina. La acel moment, preşedintele CJ Braşov a propus şi a obţinut acordul Ministerului Dezvoltării pentru preluarea şi realizarea acestui proiect de către Compania Naţională de Investiţii.

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare