21.12.2011 Polițistul Radu Eugen Runcan, erou al comunității

Într-un cadru festiv, conducerea Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Brașov a conferit titlul „Erou al comunității” ofițerului de poliție judiciară Radu Eugen Runcan, pentru acte de curaj și devotament în slujba comunității.
Acesta activează în cadrul Biroului de Investigații Criminale al Poliției Municipiului Brașov, având atribuții de cercetare penală. Radu Eugen Runcan se ocupă de instrumentarea dosarelor penale cu autori cunoscuți, activitatea sa derulându-se în colaborare cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov, dar și cu celelalte parchete. Pentru determinarea și spiritul civic de care a dat dovadă, ofițerul a primit o diplomă de merit și un premiu de 3.000 de lei din partea consilierului județean Claudiu Coman, președintele ATOP Brașov. Radu Eugen Runcan a mulțumit membrilor ATOP pentru inițiativa de a-l premia. „Este foarte importantă recunoașterea comportamentului civic, deși acesta ar trebui să fie ceva normal, mai ales pentru un polițist”, a spus emoționat ofițerul de poliție. În vara acestui an, deşi se afla în afara orelor de program, el s-a implicat direct în prinderea unui tâlhar care cu câteva minute mai devreme jefuise o femeie. În urma cercetărilor efectuate ulterior, s-a constatat că infractorul mai comisese trei tâlhării cu violenţă pe raza municipiului Brașov.
Pe lângă Radu Eugen Runcan, alți cinci brașoveni remarcați prin fapte de curaj vor primi titlul de „Erou al comunității” în cadrul unei ședințe a Autorității Teritoriale de Ordine Publică, programată în ianuarie 2012. Este vorba despre polițistul Laurențiu Ababei, Giorgian Florin Mironcic și Adrian Negulici de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brașov, precum și Marian Gheorghe Blajiu și Valentin Gigăran de la Inspectoratul Județean de Jandarmi. 

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare