08.09.2011 Preşedintele CJ anunţă noi acţiuni de protest faţă de subfinanţarea sistemului sanitar

Aristotel Căncescu, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, a ţinut să tragă un nou semnal de alarmă cu privire la situaţia dezastruoasă din sistemul sanitar. El a atras atenţia că lipsa personalului calificat – în condiţiile în care la nivel de judeţ există un deficit de 700 de cadre medicale, precum şi a fondurilor pentru medicamente va determina un colaps iminent în funcţionarea unităţilor spitaliceşti braşovene. Din acest punct de vedere, cea mai grea situaţie se înregistrează la Spitalul Clinic de Copii şi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov. „La ora actuală suntem aproape într-o situaţie de blocaj în sănătate. Acest domeniu este privit de actualii guvernanţi cu foarte multă ură. Am văzut declaraţiile lui Traian Băsescu care îi îndemna pe medici să plece din ţară şi spunea să nu se mai aloce fonduri în sănătate. Atâta timp cât preşedintele ţării îi trimite pe doctori în alte părţi, mulţi dintre ei, din păcate, chiar nu au de ales. Cu salariile care există actualmente în sănătate riscăm să rămânem fără cadre medicale. De asemenea, am ajuns în situaţia de a nu mai avea bani pentru medicamente, în ultimul trimestru din 2011. Dacă acum câţiva ani se alocau sute de miliarde de lei vechi domeniului sanitar, în acest an încă n-am primit niciun ban nici de la Ministerul Sănătăţii, nici de la guvern. Din contră, ni s-au tăiat încontinuu fondurile”, a afirmat şeful executivului judeţean.
Aristotel Căncescu a menţionat că are în vedere declanşarea unor acţiuni de protest faţă de subfinanţarea sistemului sanitar practicată de actuala putere, precizând că în comparaţie cu situaţia existentă în Uniunea Europeană, sumele care se alocă în România pentru un bolnav sunt de zece ori mai mici.
În altă ordine de idei, Căncescu a acuzat politica actualului guvern faţă de administraţiile locale şi judeţene conduse de membri ai opoziţiei: „Nu pot să stau cu mâinile-n sân, nu pot să văd cum cineva ne pedepseşte. Este inuman, incorect şi imoral ce face actualul guvern cu consiliile judeţene şi primăriile conduse de opoziţie. Cel mai elocvent exemplu este la  Făgăraş, unde PDL a câştigat alegerile parlamentare şi prezidenţiale, dar pentru faptul că primarul este liberal, întreaga comunitate a fost pedepsită, fiind lipsită de finanţările de care are mare nevoie”.

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare