15.11.2013 Președintele CJ contează pe sprijin german pentru viitorul aeroport

În cadrul primei sale vizite oficiale la Brașov, Werner Hans Lauk, ambasadorul Republicii Federale Germania, s-a întâlnit în cursul dimineții cu președintele Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu, în prezența președintelui Clubului Economic German, Werner Braun, și a consilierului local al FDGR, Cristian Macedonschi. Oficialul german a apreciat modul în care se desfășoară colaborarea româno-germană și a remarcat interesul oamenilor de afaceri din țara sa pentru județul Brașov. „Am indentificat un interes foarte pronunțat din partea investitorilor germani pentru această regiune, precum și un interes turistic foarte mare. Condițiile pentru investitorii germani sunt foarte bune aici, la Brașov. Aspecte foarte pozitive sunt și în ceea ce privește relațiile culturale și educative. În acest sens, Școala Profesională Germană Kronstadt este un foarte bun model și exemplu pentru modul în care actorii economici conlucrează cu autoritățile locale. Ceea ce oferă această școală profesională este mixul între teorie și practică și ulterior facilitarea găsirii unei slujbe de unde se poate obține un venit bun, astfel încât absolvenții să nu mai fie obligați să plece la muncă în străinătate. Școala Profesională Germană a răspândit la nivel național un model exemplar pentru formarea profesională și foarte pozitiv pentru orașul Brașov. Subliniez importanța colaborării între firme și autorități locale și mă bucură foarte mult că acest lucru se întâmplă la Brașov”, a menționat ambasadorul Werner Hans Lauk.
La rândul său, președintele CJ Aristotel Căncescu a adus în discuție două chestiuni esențiale pentru județul nostru: restaurarea și conservarea bisericilor fortificate și începerea demersurilor pentru deschiderea unor linii aeriene care să conexeze Brașovul cu orașele germane în care există comunități românești importante. „Am solicitat o implicare mai mare, atât a ambasadei, cât și a statului german în renovarea bisericilor săsești din județ. Cele mai multe sunt foarte degradate și nu vor trece de viitorul cutremur. I-am arătat domnului ambasador că ne-am preocupat de conservarea și restaurarea patrimoniului moștenit de la sași, astfel că practic toate cetățile săsești din județ au fost restaurate sau sunt în curs de renovare. L-am invitat să vadă monumentele care au fost renovate, Cetatea Râșnov, Cetatea Rupea, Cetatea Brașovului. Totodată, i-am solicitat sprijinul pentru realizarea unor legături aeriene Lufthansa cu Germania, de la aeroportul Brașov. Primele legături pentru care vom face demersuri sunt cele cu Munchen și Nurnberg unde există o mare comunitate de sași plecați din România”, a menționat șeful administrației județene.
De altfel, în ceea ce privește aeroportul, președintele CJ se va deplasa, luni, la Viena împreună cu Cristian Macedonschi, pentru discuții legate de deschiderea unor liniile aeriene care să lege Brașovul de Austria.

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare