- Consiliul Judeţean Braşov susţine mersul cu bicicleta şi dezvoltarea infrastructurii pentru acest mod de deplasare. Pentru a putea îmbunatăţi intermodalitatea la nivelul deplasărilor cu bicicleta, vă rugăm să completați chestionarul HINGE și să-l distribuiți tuturor celor interesaţi.
- Anunț dezbatere publică privind proiectul de hotărâre pentru aprobarea inițierii procedurii de desființare a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Brașov prin reorganizare ca structură fără personalitate juridică în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență, Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie
- Programul de Investiţii al Consiliului Judeţean Braşov pe anul 2022 - Proiect.
- În atenţia instituţiilor din subordinea CJ Braşov: Potrivit HCJBv nr. 173/2015, şedinţele ordinare ale CJBv se vor desfăşura, de regulă, în ultima săptămână a fiecărei luni. Vă rugăm ca până la data de 5 a fiecărei luni să ne transmiteţi referatele dvs. în vederea elaborării proiectelor de hotarări.
- Judeţul Braşov, titular al proiectului „STUDIU DE FEZABILITATE ȘI PROIECT TEHNIC CLĂDIRI ȘI INFRASTRUCTURĂ ANEXE LA AEROPORTUL INTERNAȚIONAL BRAȘOV”, anunță luarea deciziei etapei de încadrare „continuarea procedurii privind emiterea aprobării de dezvoltare” pentru proiectul menționat.
- Consiliul Judeţean Braşov anunţă intenţia de actualizare a Planului de Amenajare a Teritoriului Judeţean (PATJ) Braşov, aprobat cu Hotărârea Consiliului Judeţean Braşov nr. 198 din 8 iulie 2005.
- În conformitate cu prevederile Legii nr. 317/28.12.2021 privind bugetul de stat, ale Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale actualizată şi ale OUG nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, preşedintele CJ Braşov prezintă Proiectul bugetului Consiliului Judeţean Braşov pe anul 2022.
- Comunicatul privind evaluarea proiectelor sportive – Federații sportive naționale, etapa I de evaluare pentru anul 2022
- Anunt privind intentia de elaborare a documentatiei actualizare plan urbanistic zonal "Aeroportul International Brasov-Ghimbav"
- Proiectul ”România crește cu tine!”
- Anunţ de revizuire a acordului de mediul pentru proiectul „Modernizare DJ102G Victoria – Viştişoara, km 0+900-9+900 şi Modernizare DJ 108B 105B – Mănăstirea Brâncoveanu – Valea Sâmbetei, km 0+000 – 1+400”
25.11.2013 Prețuire și respect pentru veteranul de război Nicolae Bălica, la 100 de ani
Mihai Pascu, vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, l-a premiat astăzi, cu suma de 3.000 de lei, pe veteranul de război Nicolae Bălica, ajuns la venerabila vârstă de 100 de ani. Această recompensă materială a fost acordată în semn de prețuire și respect pentru viața și activitatea celui mai vârstnic locuitor al zonei Rupea. Suma a fost propusă la inițiativa conducerii administrației județene și a primarului orașului, Flavius Dumitrescu, fiind aprobată de plenul Consiliului Județean Brașov în ședința ordinară din luna octombrie. Pe lângă multe urări de sănătate, sărbătoritul a primit din partea vicepreședintelui Consiliului Județean un tort și a ciocnit un pahar de șampanie cu cei veniți la sediul Primăriei Rupea să-i fie alături. „Mi-ați făcut o mare bucurie. Așa o bucurie n-am mai trăit în viață, să fiu sărbătorit în primăria noastră”, a spus emoționat Nicolae Bălica.
„Este o mândrie și o onoare să-l avem printre noi pe domnul Nicolae Balica, ajuns la o vârstă venerabilă după o viață de luptă și zbucium. Acum 32 de ani, când am venit ca stagiar în oraș, am avut plăcerea să lucrez cu domnia sa. Ne-am cunoscut destul de bine. Este un om deosebit, de aceea a și ajuns la vârsta de 100 de ani. I-am făcut un cadou simbolic, o carte de identitate nouă care este valabilă încă 67 de ani. Am organizat în cinstea sa și un spectacol susținut de formațiile artistice din oraș și i-am acordat titlul de cetățean de onoare al orașului Rupea. Sperăm să-l omagiem și la împlinirea vârstei de 110 ani. Este un om exemplar de la care cu toții avem de învățat lecția demnității și a sacrificiului”, a spus primarul Flavius Dumitrescu.
Nicolae Bălica a împlinit 100 de ani pe 23 octombrie. El a luptat în cel de-al doilea război mondial ca sergent mitralior. A fost în prima linie atât pe frontul din est, ajungând până în Rusia, cât și pe cel de vest, în Munții Tatra. Întors la vatră, a trebuit să ia totul de la capăt, pentru că n-a mai găsit nimic, după cum a povestit fiul său. Caii și căruța îi fuseseră luate. A lucrat în agricultură toată viața. A crescut vite, a fost la oi, apoi a lucrat la CAP. N-a avut o viață ușoară, însă nu s-a plâns de nimic. Până acum trei ani putea fi văzut la cosit cot la cot cu cei tineri. Acum, când puterile l-au mai lăsat, este înconjurat cu afecțiune de fiul său, cinci nepoți, șapte strănepoți și un stră-strănepot născut chiar în acest an.
Evenimente în desfășurare
Program Operaţional Sectorial ''Creşterea Competitivităţii Economice" "Investiţii pentru viitorul dumneavoastră"
Titlul proiectului: "Achiziţionarea unui sistem informatic integrat, destinat gestiunii Registrului Agricol în format electronic, la nivelul Judeţului Braşov, pentru un număr de 15 UAT-uri în parteneriat cu Consiliul Judeţean Braşov, Cod SMIS - CSNR 48399 Proiect cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională''

Live stream ședința Plen CJ Brașov
Descărcare stema Județului Brașov
Brașov Tourism App

Harta Interactivă a Județului Brașov

Agenda anuală a evenimentelor culturale și sportive din Județul Brașov

Chestionar privind satisfacția clienților

Galerie Foto - click aici






