18.12.2014 Premii pentru cei mai buni sportivi ai Braşovului

Consiliul Judeţean Braşov i-a premiat și în acest an pe cei mai buni sportivi ai judeţului la toate categoriile de vârstă, dar şi pe antrenorii lor. Ceremonia de înmânare a diplomelor pentru sportivi şi antrenori a fost realizată consilierii județeni Dragoș Crăciun, Paul Enache și Mircea Pop, din cadrul comisiei de sport și tineret a forului deliberativ, nominalizările fiind făcute de presa sportivă locală. „Toți laureații sunt componenți ai loturilor naționale și au obținut în acest an importante performanțe la nivel internațional, dar și național”, a menționat Dragoș Crăciun, președintele comisiei. Cuantumul total al premiilor a fost de 16.000 de lei.
La categoria copii a fost premiată Cristina Ștefan (CSU Brașov), campioană mondială la patinaj artistic pe role şi campioană naţională la patinaj artistic pe gheaţă şi pe role, alături de antrenoarea sa, Luminiţa Ancuţa.
La categoria juniori, cea mai bună sportivă este luptătoarea Mădălina Ioana Caia (CS „Țara Bârsei 2011”), din al cărei palmares pe anul 2014 amintim: locul 9 la Campionatul Mondial de Juniori, locul 2 la Grand Prix Turcia, locul 1 la Grand Prix Rusia, locul 3 la Grand Prix Moldova, locul 1 la Campionatul Național de Juniori II, locul 2 la Campionatul Național de Juniori I, la Cupa României și la Campionatul Național pe echipe Juniori I. Alături de sportivă a fost premiat antrenorul ei, Horaţiu Albu.
Judoka Alexandra Stere (Dinamo Braşov) este cea mai bună sportivă a Brașovului la categoria tineret. Ea a obținut locul 2 la Campionatul Balcanic de seniori și a urcat pe toate treptele podiumului la Campionatul Național pe echipe U-21, Campionatul Național Ne-Waza (luptă la sol) U-21, Cupa României la seniori și Campionatul Național pe echipe U-23. Ea este antrenată de Vasile Blendică, și el premiat.
La categoria seniori, cel mai bun sportiv a fost desemnat Ion Ștefan Rareş (CSU Braşov), care concurează la probele de pistol cu aer comprimat 10 m, pistol liber 50 m și pistol standard 25 m, antrenat de Cristina Bălan. El a ocupat locul 2 pe echipe la Campionatele Mondiale Universitare (pistol aer comprimat 60 focuri), locul 5 la Campionatele Mondiale Universitare (individual, pistol liber 60 focuri), locul 2 pe echipe la Campionatele Mondiale Universitare (pistol liber 60 focuri) și locul 1 la „Meyton Cup Tyrol” (individual, pistol cu aer comprimat 60 focuri). La aceste rezultate se adaugă un bogat palmares pe plan național.

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare