30.05.2011 Primăria Hărman cu sprijinul CJ a construit un giratoriu la intrarea în localitate

Autorităţile din Hărman cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Braşov au construit un sens giratoriu la intrarea în localitate din drumul naţional 11, lucrare extrem de necesară în condiţiile în care în respectiva zonă se produceau foarte multe accidente. Inaugurarea investiţiei a avut loc vineri, 27 mai 2011, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean, Aristotel Căncescu şi a primarului comunei, Mihai Dişor.

Giratoriul a costat 1,2 milioane de lei, alocate din bugetul judeţean, o sumă la jumătate faţă de cele alocate în cazul giratoriilor din municipiul Braşov, şi asta cu toate că lucrările de la Hărman au fost complexe: reţelele electrice au trebuit îngropate, s-au construit rigole pentru drenarea apelor pluviale, s-au amenajat staţii de autobuz şi de cale ferată, s-au montat parapeţi de protecţie pentru pietoni, s-a sincronizat semaforizarea la calea ferată.
„Cu giratoriul pe care-l inaugurăm vreau să trag un semnal de alarmă, să demonstrez că se poate face o investiţie serioasă cu bani mai puţini decât cei vehiculaţi în municipiul Braşov. Apelul pe care-l fac către braşoveni este să nu mai treacă cu vederea modul cum se fură banii în municipiul Braşov. Dacă nu mai sunt bani pentru spitale, pentru pensii şi salarii, este din cauza acestor investiţii mult supraevaluate”, a spus şeful administraţiei judeţene.
La rândul său, primarul Mihai Dişor a remarcat că această lucrare este binevenită, fiind justificată de evenimentele rutiere catastrofale care se produceau în zonă. „Este vorba de intersecţia între drumul judeţean 112 care trece prin Hărman şi drumul naţional 11. Pe aici se realizează accesul către câmpurile agricole, zeci de utilaje agricole tranzitând zilnic intersecţia. Înainte, pe aici nu puteai trece ca să prinzi trenul, nu puteai trece cu bicicleta ca să mergi la sapă. Erau accidente în fiecare săptămână, multe dintre ele mortale”, a explicat primarul din Hărman.

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare