- Consiliul Judeţean Braşov susţine mersul cu bicicleta şi dezvoltarea infrastructurii pentru acest mod de deplasare. Pentru a putea îmbunatăţi intermodalitatea la nivelul deplasărilor cu bicicleta, vă rugăm să completați chestionarul HINGE și să-l distribuiți tuturor celor interesaţi.
- Comunicatul privind evaluarea proiectelor sportive – Federații sportive naționale, etapa I de evaluare pentru anul 2022
- În atenţia instituţiilor din subordinea CJ Braşov: Potrivit HCJBv nr. 173/2015, şedinţele ordinare ale CJBv se vor desfăşura, de regulă, în ultima săptămână a fiecărei luni. Vă rugăm ca până la data de 5 a fiecărei luni să ne transmiteţi referatele dvs. în vederea elaborării proiectelor de hotarări.
- Consiliul Judeţean Braşov anunţă intenţia de actualizare a Planului de Amenajare a Teritoriului Judeţean (PATJ) Braşov, aprobat cu Hotărârea Consiliului Judeţean Braşov nr. 198 din 8 iulie 2005.
- Programul de Investiţii al Consiliului Judeţean Braşov pe anul 2022 - Proiect.
- Proiectul ”România crește cu tine!”
- Judeţul Braşov, titular al proiectului „STUDIU DE FEZABILITATE ȘI PROIECT TEHNIC CLĂDIRI ȘI INFRASTRUCTURĂ ANEXE LA AEROPORTUL INTERNAȚIONAL BRAȘOV”, anunță luarea deciziei etapei de încadrare „continuarea procedurii privind emiterea aprobării de dezvoltare” pentru proiectul menționat.
- Anunt privind intentia de elaborare a documentatiei actualizare plan urbanistic zonal "Aeroportul International Brasov-Ghimbav"
- Anunţ de revizuire a acordului de mediul pentru proiectul „Modernizare DJ102G Victoria – Viştişoara, km 0+900-9+900 şi Modernizare DJ 108B 105B – Mănăstirea Brâncoveanu – Valea Sâmbetei, km 0+000 – 1+400”
- În conformitate cu prevederile Legii nr. 317/28.12.2021 privind bugetul de stat, ale Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale actualizată şi ale OUG nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, preşedintele CJ Braşov prezintă Proiectul bugetului Consiliului Judeţean Braşov pe anul 2022.
- Anunț dezbatere publică privind proiectul de hotărâre pentru aprobarea inițierii procedurii de desființare a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Brașov prin reorganizare ca structură fără personalitate juridică în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență, Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie
21.05.2012 Primul muzeu virtual din România, la Bastionul Postăvarilor
Bastionul Postăvarilor adăpostește primul muzeu virtual din România, obiectiv realizat grație eforturilor și implicării Consiliului Județean Brașov. La inaugurare, sute de brașoveni au ținut să testeze tehnologia de ultimă oră instalată pe cele trei etaje ale bastionului, printre care 3 mese și 13 șevalete multitouch prin intermediul cărora au făcut un spectaculos tur virtual al Brașovului. Principala atracție a galeriei o constituie cele două gigapanorame instalate pe mesele multitouch. Acestea prezintă Brașovul văzut de pe Tâmpa până în cel mai mic detaliu, utilizatorii având posibilitatea să exploreze orașul printr-o simplă atingere a ecranului.
Pe dispozitivele multitouch instalate pe șevalete, sugerând într-un mod interesant viitorul muzeelor, au fost instalate tururi virtuale ale unora dintre cele mai importante monumente și puncte de interes ale Brașovului: Biserica Neagră, Casa Sfatului, Prima Școală Românească, Zona Bastionului Graft (După Ziduri), Scheii Brașovului, Turnul Alb și Turnul Negru. O parte dintre șevalete și una dintre mesele multitouch sunt dedicate copiilor care pot descoperi singuri imagini cu Brașovul de-a lungul istoriei sale. Copiii vor găsi și un alt punct de interes în curtea bastionului unde au fost instalați șase cilindri sonori. La atingerea acestora copiii vor putea declanșa sunete care recreează zgomotul făcut de armele folosite pentru apărarea acestui bastion medieval. De asemenea, cei pasionați de istorie pot face o trecere în revistă, pe unul dintre șevalete, a oamenilor care au făcut istoria orașului, a locurilor în care s-au petrecut momente importante ale dezvoltării Brașovului precum și principalele evenimente întâmplate aici.
Fiecare șevalet are propriul sistem audio-guide, utilizatorul fiind singurul care aude explicațiile audio datorită unui SoundTube, un dispozitiv audio în formă de umbrelă care dispersează sunetul doar în zona în care se află persoana respectivă. O altă caracteristică a proiectului este faptul că vizitatorii vor putea avea acces la imagini și materiale inaccesibile până acum publicului larg: cărți poștale, fotografii, filme din colecții private sau aflate în Arhivele Statului. În viitor, spațiul va găzdui pe lângă expoziția digitală dedicată Brașovului de ieri și de astăzi, și alte expoziții digitale temporare: dedicatei artei românești și mondiale, unor evenimente de importanță majoră sau altor galerii virtuale.
„Bastionul Postăvarilor este ultima investiție realizată prin programul Consiliului Județean Brașov de restaurare a monumentelor. Bastionul Postăvarilor este o construcție originală. În interior avem o construcție făcută dintr-un metal special, ales intenționat, un inox care ruginește la suprafață tocmai pentru a conferi o patină de vechi. Îmi doresc ca foarte multe din fotografiile vechi pe care le dețin să poată fi văzute și aici, în galeria virtuală. Pe baza lor aș vrea să reconstituim niște panorame vechi ale orașului”, a spus Aristotel Căncescu, președintele Consiliului Județean Brașov, la deschiderea muzeului. El a precizat că în scurt timp va iniția un proiect de construcție a unui acoperiș pentru Bastionul Postăvarilor, făcut dintr-un material ușor, care să protejeze monumentul de intemperii.
La rândul său, Răzvan Bâgiu, reprezentantul firmei care a realizat muzeul virtual, i-a invitat pe brașoveni și pe turiști să vadă cea mai mare gigapanoramă a orașului vechi, cu vedere de pe Tâmpa: „Veți putea să explorați în cele mai mici detalii cetatea veche și veți afla informații despre anumite clădiri și obiective de interes de care poate nici nu știați că există. Bastionul Postăvarilor are potențialul de a deveni un loc care să fie vizitat de orice turist care va ajunge în Brașov. Muzeul este un punct de inițiere într-o vizită a Brașovului, este locul în care poți obține o perspectivă de ansamblu asupra elementelor și lucrurilor de interes istoric și cultural care se găsesc în Brașov”.
Investiția totală de la Bastionul Postăvarilor în galeria digitală ajunge la 290.000 de euro, iar pentru crearea acesteia a lucrat o echipă formată din 32 de specialiști, timp de 6 luni.
Evenimente în desfășurare
Live stream ședința Plen CJ Brașov
Descărcare stema Județului Brașov
Brașov Tourism App

Harta Interactivă a Județului Brașov

Agenda anuală a evenimentelor culturale și sportive din Județul Brașov

Chestionar privind satisfacția clienților

Galerie Foto - click aici






