07.04.2011 Printr-un proiect derulat de ADDJB, 14 primării au certificare ISO 9001

Agenţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Braşov (ADDJB) a obţinut certificarea privind implementarea sistemului de management al calităţii ISO 9001:2008 pentru 14 primării din judeţ, prin intermediul unui proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional „Dezvoltarea Capacității Administrative”. Este vorba despre primăriile Apaţa, Beclean, Buneşti, Feldioara, Fundata, Ghimbav, Măieruş, Moieciu, Racoş, Şercaia, Şinca Nouă, Şoarş, Teliu şi Vama Buzăului, ai căror angajați vor oferi de acum înainte servicii de calitate superioară. Totodată, certificarea ISO 9001:2008 a fost primită și de ADDJB. Durata de implementare a proiectului a fost de 12 luni, valoarea sa fiind de 497.377,95 lei.

Potrivit vicepreședintelui Consiliului Județean Brașov, Kovacs Attila, coordonatorul ADDJB, beneficiul cel mai important pentru locuitorii comunelor respective este diminuarea birocraţiei la nivelul respectivelor administraţii publice locale, optimizarea comunicării și organizării interne, funcţionarii având posibilitatea să urmărească mai ușor fluxul documentelor, în așa fel încât timpul alocat rezolvării acestora să se înjumătățească.

La rândul său, Mihai Pascu, președintele ADDJB, a spus că are în atenție și rezolvarea problemei primăriilor încă necertificate ISO 9001: „În momentul în care am iniţiat proiectul, am înaintat invitaţii tuturor primăriilor care doreau să se certifice. Am primit răspuns doar de la 14 primării, cele care au intrat de fapt în proiect şi astăzi au obţinut certificarea. Din informaţiile noastre, sunt încă 11 primării în judeţ care au reuşit certificarea, din fonduri proprii. Pentru restul vom încerca să iniţiem un nou proiect, prin același programul operaţional”.

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare