31.08.2011 Proiecte turistice lansate de consilierul judeţean Dragoş Crăciun

Dezvoltarea turismului medical, un circuit al cetăţilor medievale şi bisericilor fortificate din judeţul Braşov şi amenajarea unui camping în Ţara Făgăraşului după model spaniol sunt câteva dintre proiectele destinate cu precădere turiştilor străini pe care executivul judeţean se pregăteşte să le lanseze, împreună cu Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului (APDT) din judeţul Braşov. Anunţul a fost făcut de Dragoş Crăciun, preşedintele comisiei pentru sport, turism, tineret şi protecţia mediului din cadrul Consiliului Judeţean. În opinia sa, Braşovul poate deveni un centru pentru turismul medical, aici străinii având posibilitatea să facă intervenţii stomatologice, estetice sau cardiologice, la pachet cu sejururi şi vizite la obiectivele turistice din zona Braşovului. În perioada următoare, în cadrul APDT va fi creat un departament special destinat turismului medical. Vor fi contactaţi medicii interesaţi de proiect şi va fi editată o broşură cu cabinetele şi clinicile din judeţ care va fi prezentată anul viitor la târgurile internaţionale de turism.
Pe de altă parte, dezvoltarea turismului de camping reprezintă o altă preocupare la nivel judeţean. Un camping după modelul existent în regiunea Asturia, zona cu ecoturismul cel mai dezvoltat din Spania, va fi amenajat în Ţara Făgăraşului.
Totodată, administraţia judeţeană intenţionează să lanseze un circuit turistic destinat în primul rând pensionarilor din Germania, care să includă vizitarea bisericilor fortificate şi a cetăţilor medievale. Turiştii ar urma să aterizeze la Sibiu pentru o vacanţă de o săptămână. Timp de trei zile ar urma să se afle la Braşov unde să viziteze cetăţile Râşnov, Făgăraş, Rupea şi Feldioara, Castelul Bran, mănăstirea şi herghelia de la Sâmbăta, precum şi bisericile fortificate de la Hărman, Prejmer, Codlea, Buneşti, Ghimbav, Sânpetru, Hălchiu, Viscri, Roadeş şi Rotbav. În data de 14 septembrie, la Sibiu va avea loc o întâlnire a factorilor de decizie din Braşov, Sibiu, Sighişoara şi Mediaş cu reprezentanţii Bisericii Evanghelice şi operatorii din turism, pentru punerea în practică a unui circuit medieval în toată această zonă. Promovarea proiectului se va face prin agenţiile de turism din Nürnberg. Acesta ar urma să fie implementat din primăvara anului viitor.

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare