14.11.2012 Protocol de colaborare între judeţul Braşov şi regiunea Kurdistan

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, a efectuat recent o vizită în oraşul Erbil, capitala Kurdistanului irakian, în fruntea unei delegaţii de oficiali şi oameni de afaceri braşoveni. Vizita a fost posibilă graţie demersurilor făcute pe lângă conducerea regiunii de către ministrul român de externe, Titus Corlăţean.
Şeful administraţiei judeţene s-a întâlnit cu guvernatorul Erbilului, Nawzad Hadi, cu care a semnat un protocol de colaborare şi prietenie pentru identificarea oportunităţilor de cooperare în interesul ambelor părţi. „La Brașov avem foarte multe firme care pot să colaboreze cu regiunea Kurdistan. Oportunitățile de acolo sunt foarte mari. O regiune cu 1,8 milioane de locuitori are un buget de 22 de miliarde de euro. Kurdistanul irakian are un potențial foarte mare. Ei sunt după un război care le-a produs foarte multe daune, dar acum se află în plin avânt economic, astfel că există foarte multe oportunități de afaceri şi investiţii pentru firmele braşovene”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean în cadrul unei conferinţe de presă. Din delegaţia braşoveană au făcut parte reprezentanții a zece firme din domeniul forestier, agricol, alimentar, al construcțiilor şi drumurilor, care au stabilit contacte cu omologi irakieni.
Documentul semnat de autorităţile judeţului Braşov şi regiunii autonome Kurdistan are un caracter general. El statuează promovarea valorilor culturale şi istorice ale celor două naţiuni şi susţine dezvoltarea unor relaţii economice bilaterale. În viitor vor fi organizate evenimente culturale comune, schimburi de experienţă între reprezentanţii autorităţilor publice locale din judeţul Braşov şi din regiunea autonomă Kurdistan, vor fi iniţiate parteneriate publice între comunităţile din cele două regiuni, vor fi dezvoltate schimburi economice şi se va promova cooperarea între companii publice şi private româneşti şi irakiene.

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare