27.09.2011 Reîncep programele pentru pensionari susţinute de Consiliul Judeţean

Începând cu data de 1 octombrie, Consiliul Judeţean Braşov va relua activităţile destinate pensionarilor. La iniţiativa consilierului judeţean Dragoş Crăciun, plenul forului deliberativ judeţean a aprobat finanţarea cu 380.000 de lei a programelor „Să ne cunoaştem mai bine” şi „Administraţia judeţeană în dialog cu pensionarii”, gândite în ideea de a-i ajuta pe vârstnici să socializeze şi să petreacă momente agreabile care să-i ajute să mai uite din necazurile vieţii. Tot de la aceeaşi dată vor începe activităţile la Clubul Pensionarilor găzduit de Centrul Cultural „Reduta”. Cei vârstnici vor putea urma aici cursuri gratuite de calculatoare, limba engleză şi dansuri de societate. Deja sunt înscrişi peste 300 de pensionari, însă lista rămâne deschisă pentru toţi doritorii. Cei care vor frecventa Clubul Pensionarilor vor avea parte de seri dansante, iar la „Reduta” se vor organiza periodic activităţi culturale destinate pensionarilor: concerte simfonice şi de muzică populară, spectacole de teatru etc.
Excursii la monumentele istorice
În cadrul programului „Să ne cunoaştem mai bine”, pensionarii vor putea să viziteze gratuit monumentele din judeţ. La fiecare sfârşit de săptămână, vârstnicii din Braşov şi din împrejurimi vor avea la dispoziţie trei autocare pentru a merge la Mănăstirea Sâmbăta, iar cei din zona Rupea – Făgăraş vor veni cu două autocare la Braşov, pentru a vizita centrul istoric, Biserica „Sf. Nicolae” şi Prima Şcoală Românească. Prin intermediul programului „Administraţia judeţeană în dialog cu pensionarii”, seniorii vor putea discuta cu conducerea Consiliului Judeţean şi cu aleşii judeţeni problemele care-i frământă, pentru rezolvarea cărora factorii de decizie vor căuta soluţii. Înscrierile pentru participarea la aceste programe se fac la Clubul Pensionarilor. „Ambele programe au plecat de la ideea că pensionarii trebuie să aibă posibilitatea să socializeze între ei. M-am întâlnit cu mulţi braşoveni care mi-au spus că odată ce au ieşit la pensie au ajuns însinguraţi, şi-au pierdut prietenii şi de aceea ne-am gândit să găsim o cale prin care ei să poată comunica, să aibă o viaţă socială la fel ca atunci când erau salariaţi. Ambele programe au fost lansate în anul 2007, ca urmare a doleanţelor asociaţiilor de pensionari din judeţ. Ne dorim ca la apusul vieţii, seniorii noştri să se bucure de zilele care le-au mai rămas. Pensiile le-au fost tăiate, s-a introdus coplata în sistemul sanitar, preţul la alimente a crescut prin mărirea TVA, s-au eliminat subvenţiile la căldură şi gratuitatea transportului în comun, deci viaţa lor a devenit din ce în ce mai grea. De aceea, Consiliul Judeţean încearcă să le facă viaţa puţin mai uşoară şi să le aducă un zâmbet pe buze”, a precizat consilierul judeţean PNL Dragoş Crăciun.
Spectacol de Ziua Pensionarului
Cu prilejul Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice care se sărbătoreşte an de an pe data de 1 octombrie, Consiliul Judeţean organizează miercuri, 28 septembrie, începând cu ora 11.00, un spectacol dedicat seniorilor Braşovului. Evenimentul va avea loc la Centrul Cultural „Reduta”. Vor fi două ore de muzică populară, muzică uşoară şi momente de iluzionism. Intrarea este liberă.

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare