12.09.2011 Sală de sport modernă la Colegiul Naţional „Andrei Şaguna”

Aristotel Căncescu, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, a participat la festivitatea de deschidere a noului an şcolar organizată la Colegiul Naţional „Andrei Şaguna”. Din partea administraţiei judeţene au mai fost prezenţi consilierul judeţean Eugenia Secară şi directorul executiv-adjunct Mihai Pascu, acesta din urmă în calitate de preşedinte al Asociaţiei de Părinţi „Ioan Popazu”. Sala festivă a Colegiului a fost neîncăpătoare pentru sutele de elevi, profesori şi părinţi care au trăit cu emoţie toate momentele manifestării.
Mariana Ionescu, directoarea instituţiei şi-a exprimat încrederea că prin sprijinul autorităţilor judeţene, şi acest an şcolar va fi un succes. Ea a adresat mesaje de suflet pentru fiecare categorie de elevi care învaţă la „Şaguna”: „Un cuvânt pentru elevii din clasa a V-a: nimeni nu vă fură copilăria. Aici veţi avea o copilărie fericită. Un cuvânt pentru clasa a VIII-a: sper să nu stricaţi promovabilitatea de sută la sută la admitere. Un cuvânt pentru clasa a IX-a: aveţi grijă, aici e ordine şi disciplină. Un cuvânt pentru absolvenţi: să nu credeţi că aţi reuşit fără noi, profesorii.” Deschiderea anului şcolar a adus o satisfacţie în plus pentru elevi şi dascăli, cu toţii urmând să se bucure de o sală de sport înnoită şi modernizată prin implicarea financiară a Consiliul Judeţean.
Aristotel Căncescu, prezent în triplă calitate – de preşedinte al forului deliberativ judeţean, de fost şagunist care a serbat recent 40 de ani de la absolvirea liceului şi de părinte de şagunişti –, a dat asigurări că administraţia judeţului Braşov va fi în continuare alături de profesorii şi elevii Colegiului. „În anul 2000 când am venit la conducerea administraţiei judeţului Braşov mi-am propus să mă ocup de zona istorică a Braşovului şi consider că la ora actuală aceasta se ridică la înălţimea aşteptărilor. Bineînţeles, Colegiul «Andrei Şaguna» a ocupat un loc aparte în cadrul acestui obiectiv. Consiliul Judeţean a susţinut an de an investiţii aici, cea mai recentă fiind renovarea şi modernizarea sălii de sport. Promisiunea pe care v-o fac este că vă vom sprijini în continuare. Pentru anul viitor ne dorim ca bustul lui Lucian Blaga, una dintre cele mai mari personalităţi şagunişte, să-şi găsească locul binemeritat în holul Colegiului”, a spus Aristotel Căncescu.
După încheierea festivităţii de la „Şaguna”, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov s-a deplasat la Sânpetru unde anul şcolar 2011 – 2012 a început la o şcoală complet nouă, construită din temelii cu fonduri asigurate din bugetul local şi cel judeţean.

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare