09.07.2017 Scrisoare de intenție pentru o viitoare înfrățire între județul Brașov și provincia Hunan

O amplă delegație de oficialități și oameni de afaceri din provincia chineză Hunan, condusă de guvernatorul Xu Dazhe, a început astăzi o vizită la Brașov. Oaspeții au fost primiți de prefectul județului, Marian Rasaliu, și vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Gabor, alături de ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca. La întâlnire au participat reprezentanți ai Guvernului României și ai Guvernului Provinciei Hunan, conducătorii Camerei de Comerț și Industrie Brașov, ai Uniunii Patronatelor din România, precum și primari din câteva localități brașovene cu potențial în perspectiva unei colaborări bilaterale.
Primul pas în stabilirea unei relații bilaterale între Brașov și Hunan, una dintre cele mai dezvoltate regiuni ale Republicii Populare Chineze, a fost marcat prin semnarea de către guvernatorul Xu Dazhe și vicepreședintele CJ Adrian Gabor a unei scrisori de intenție, în scopul consolidării relațiilor de prietenie între provincia Hunan și județul Brașov. Aceasta va sta la baza unui viitor acord de înfrățire între cele două regiuni. „Ambele părți au fost de acord să facă eforturi susținute, bazându-se pe egalitatea și beneficiul comun, să promoveze contacte amicale între persoane, precum și schimburi și fluxuri economice, care să ducă la o bună cooperare în domeniile tehnologiei, culturii, sportului, sănătății, educației, tineretului, administrației locale etc.”, se precizează în document. Vicepreședintele CJ Brașov, Adrian Gabor, a menționat că „astăzi le-am prezentat oaspeților noștri trei dintre cele mai interesante investiții ale județului Brașov: terminalul intermodal de marfă de la Feldioara, construirea unui spital regional și, bineînțeles, aeroportul – obiectivul nostru primordial. Sunt trei obiective majore asupra cărora ne vom concentra, dar vom discuta și despre celelalte oportunități pe care le oferă Brașovul, de la faptul că este orașul turistic cu cel mai mare potențial din România și cu cea mai mare infrastructură pentru sporturile de iarnă, până la faptul că întreprinzătorii locali au ce învăța din experiența omologilor chinezi”.  
„Promovăm oriunde și pe toate căile posibile interesele economice, culturale, investiționale și de orice altă natură ale județului Brașov. Acesta este un proiect la care lucrăm de câteva luni și ne dorim o colaborare fructuoasă cu provincia Hunan, una dintre cele mai puternice din China, o provincie cu 73 de milioane de locuitori și un PIB impresionant”, a spus prefectul Marian Rasaliu.
Vizita oficialităților din provincia Hunan va continua luni, 10 iulie, în Poiana Brașov, cu un Forum Economic la care vor participa, pe lângă oficialități județene și guvernamentale, 50 de oameni de afaceri chinezi din domeniul agricol, industria de procesare a produselor agricole, industria constructoare de mașini, construcții civile și infrastructură, turism, știință și tehnologie, care vor discuta cu reprezentanții companiilor românești, în ideea identificării unor posibilități de colaborare.

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare