23.09.2013 Seniorii, în atenția administrației județene: spectacol de Ziua Pensionarilor și cursuri gratuite de calculatoare și dans

Ca în fiecare an, Consiliul Județean în colaborare cu Centrul Cultural „Reduta” sărbătorește Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice prin intermediul unui spectacol gratuit la care sunt invitați seniorii Brașovului. Pe 1 octombrie, începând cu ora 11:00, pe scena de la „Reduta” vor urca îndrăgitul compozitor de muzică ușoară Horia Moculescu şi actrița Alexandra Velniciuc, care le vor oferi bunicilor noștri 75 de minute de muzică și poezie de cea mai bună calitate.
Tot din 1 octombrie, la Clubul Județean al Pensionarilor găzduit de Centrul Cultural „Reduta” vor fi reluate cursurile gratuite pentru bătrânii care vor să se iniţieze în folosirea calculatorului şi pentru cei dornici să înveţe dansuri de societate. Consilierul județean Dragoş Crăciun, cel care coordonează programele destinate pensionarilor, a anunţat că până în prezent s-au înscris 100 de persoane la cursul de calculatoare, dintre care 30 sunt deja avansate, iar organizatorii se așteaptă ca numărul acestora să se dubleze în zilele următoare. Cursurile se vor desfășura de două ori pe săptămână, pe grupe a câte opt participanți. În ceea ce privește lecțiile de dans de societate, pentru ele au optat până acum 40 de persoane. „Ne impresionează dorinţa lor de comunicare şi interesul de care dau dovadă pentru a participa la activităţi de societate. Cu toții sunt fantastici şi pun foarte mult suflet în ceea ce învață. La Clubul Pensionarilor au loc tot felul de activităţi foarte serioase, de aceea am denumit acest club Academia Seniorilor”, a spus Marius Cisar, directorul Centrului Cultural „Reduta”.
Cursurile fac parte dintr-un program mai amplu derulat din anul 2008 de către Consiliul Judeţean Braşov în colaborare cu Centrul Cultural „Reduta”. De altfel, pentru activitățile de la Clubul Județean al Pensionarilor care includ și seri dansante sau întreceri de șah, table, rummy sau cărți, administrația județeană a alocat în acest an un buget de 30.000 lei.
Pensionarii care doresc să ia parte la cursurile de calculatoare și dansuri de societate se pot înscrie direct la sediul Centrului Cultural „Reduta” sau prin telefon, la numărul 0268/474011.

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare