30.04.2013 „Solidaritate Brașoveană” pentru copiii îngrijiți de asistenții maternali

În prag de sărbători pascale, toți copiii din județul Brașov aflați în grija asistenților maternali ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov au primit în dar pachete cu alimente greu perisabile, rechizite, haine și dulciuri. Este vorba despre bunuri colectate de la persoane fizice, juridice și diverse asociații care au făcut donații și sponsorizări pentru rețeaua „Solidaritate Brașoveană”. Acest proiect social de ajutorare a oamenilor aflați într-o situație dificilă a fost inițiat în decembrie 2011, în parteneriat, de către Agenția de Dezvoltare Durabilă a Județului Brașov (ADDJB), Consiliul Județean Brașov și Mitropolia Ardealului.
Pe lângă pachetele pe care asistenții maternali le-au ridicat astăzi de la sediul ADDJB, cinci calculatoare, patru laptopuri și două imprimante primite de la Asociația Polițiștilor din Newcastle au fost donate Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov. Echipamentele vor intra în dotarea centrelor de plasament și a căsuțelor de tip familial, astfel încât un număr cât mai mare de copii să beneficieze de ele, a menționat Iosif Ciurean, director adjunct al ADDJB.
Virginia Martin, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov, a spus: „Vreau să mulțumesc Agenției de Dezvoltare Durabilă, domnului președinte Mihai Pascu, că au fost alături de noi în preajma sfintelor sărbători de Paște și au putut face fericiți 273 de copii cu vârste cuprinse între 0 și 16 ani, aflați în asistență socială și în grija celor 158 de asistenți maternali profesioniști. Cu toții sunt fericiți și de-abia așteaptă să primească darurile”.
De menționat este faptul că brașovenii se dovedesc a fi oameni generoși, cu grijă față de semenii lor. Numai în acest an, la centrul de colectare aflat la sediul ADDJB din strada Apullum nr. 3 au venit 512 cetățeni care au donat diverse produse de strictă necesitate. 

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare