12.08.2008 Sportul juvenil şi sportul de masă, priorităţi pentru Consiliul Judeţean Braşov

Dragoş Crăciun, preşedintele comisiei de sport din cadrul Consiliului Judeţean, a prezentat presei intenţiile de acţiune pentru perioada imediat următoare. Astfel, o prioritate este înfiinţarea Direcţiei Judeţene de Sport, instituţie sub autoritatea forului deliberativ care va avea pentru început două secţii: tenis de câmp şi patinaj. Aceasta ar putea să funcţioneze chiar din această toamnă. Instituţia ar urma să susţină revigorarea sportului de masă la nivelul judeţului Braşov şi să contribuie la dezvoltarea sportului la nivel de copii şi juniori.

O altă intenţie a autorităţilor judeţene este organizarea unor turnee de anvergură naţională, pentru copii şi juniori. „În toamnă vom organiza un turneu de tenis, în decembrie vom avea un concurs de patinaj artistic, iar în februarie 2009 ne propunem să facem un concurs de patinaj-viteză pe pistă scurtă. Vor fi concursuri sub egida federaţiilor de specialitate, pe care dorim să le permanentizăm”, a spus consilierul judeţean Dragoş Crăciun. El a amintit că evenimente sportive de tradiţie pentru Braşov cum sunt Challengerul de tenis, Campionatul Naţional de Karate şi Campionatul Naţional de Automobilism, vor fi în continuare susţinute financiar de Consiliul Judeţean.
Totodată, comisia judeţeană de sport doreşte să aloce fonduri mai mari centrelor sportive de copii şi juniori şi cluburilor sportive şcolare, şi să încheie parteneriate cu echipa de handbal HC Romcri şi cu echipele braşovene de baschet, volei şi rugby. Sportul-rege va fi sprijinit mai puţin la nivel de seniori, în schimb se intenţionează înfiinţarea unei şcoli de fotbal la Braşovia.
Pentru revitalizarea sportului de masă, Dragoş Crăciun are în vedere organizarea unor competiţii de fotbal, tenis de masă, şah etc. în toate comunele. El va trimite scrisori de intenţie tuturor primarilor pentru stabilirea unor colaborări: „La iarnă, copiii din judeţ vor putea învăţa gratuit tainele patinajului. Le vom pune la dispoziţie patinoarele noastre de la Olimpia şi Agrement şi poate că dintre aceşti copii se vor alege viitorii campioni. De asemenea, îi asigurăm pe primari că la noi vor găsi întotdeauna sprijin, dacă îşi vor propune să amenajeze terenuri de sport în comunele lor”.
La conferinţa de presă a participat şi Marian Teleleu, preşedintele clubului sportiv „Societatea de Patinaj”. El a vorbit despre rezultatele remarcabile obţinute în ultimii doi ani de sportivii braşoveni la Cupa României de patinaj artistic.

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare