08.06.2016 Stație meteo câștigată de Şcoala Gimnazială „N. Orghidan” din Braşov

Cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, având deviza anului 2016 „Nebuni după natură”, Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Sibiu a premiat unitățile de învățământ participante la concursul „Şcoala mea se adaptează”. În competiție s-au înscris nouă şcoli din municipiile Sibiu, Braşov şi Tg. Mureş, care au amenajat sau reabilitat o parte din spaţiile verzi din incintă prin plantarea de arbori, arbuşti şi alte plante autohtone, în acest scop beneficiind de o sumă de maximum 500 lei acordată din bugetul proiectului „Calea Verde spre Dezvoltare Durabilă”. Printre competitoare s-au numărat trei instituții de învățământ din Brașov: Colegiul de Științe „Grigore Antipa”, Școala Gimnazială nr. 8 și Școala Gimnazială nr. 9 „Nicolae Orghidan”. La final, Liceul Teoretic „C. Noica” din Sibiu, Şcoala Gimnazială „N. Orghidan” din Braşov şi Şcoala Gimnazială „A.I. Cuza” din Tg. Mureş au fost desemnate câștigătoare, fiind premiate cu câte o staţie meteo cu scop didactic. 
„Marcarea Zilei Mondiale a Mediului reprezintă un îndemn de a acţiona unitar pentru protejarea patrimoniului nostru natural pe care avem datoria de a-l lăsa nealterat generaţiilor viitoare. În agenda de celebrare a evenimentului am inclus activităţi educative care să contribuie  la promovarea principiilor ecologice şi dezvoltării durabile, în scopul asigurării unui viitor prosper şi sigur din punct de vedere ecologic”, a afirmat Ionel Stelian Naicu, director executiv al APM Sibiu.
Acest concurs a fost organizat în cadrul Proiectului „Calea Verde spre Dezvoltare Durabilă”, derulat de APM Sibiu în parteneriat cu Administrația Națională de Meteorologie, primăriile municipiilor Sibiu, Tg. Mureș, Brașov și Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. Proiectul, cu o valoare total eligibilă de 4.628.535 euro, beneficiază de o finanțare în valoare de 3.934.254,75 euro din partea Islandei, Liechtensteinului și Norvegiei, prin Granturile SEE 2009 – 2014, precum și de o cofinanțare în valoare de 694.280,25 euro asigurată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, în cadrul Programului RO07 Adaptarea la schimbările climatice. Proiectul se derulează în perioada ianuarie 2015 – aprilie 2017. El și propune reducerea vulnerabilității umane și a ecosistemului la schimbările climatice, precum și elaborarea unui set de bune practici privind adaptarea la schimbările climatice.

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare