28.09.2011 Sute de braşoveni, prezenţi la spectacolul de Ziua Pensionarilor

Ca în fiecare an, sala mare a Centrului Cultural „Reduta” a fost neîncăpătoare pentru sutele de pensionari care au dat curs invitaţiei Consiliului Judeţean Braşov de a participa la spectacolul organizat cu prilejul Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice. Publicul venit în număr impresionant din Braşov şi din localităţile învecinate a asistat pe parcursul a două ore la un microrecital susţinut de cvintetul vocal „Anatoli”, urmat de o reprezentaţie de iluzionism a magicianului Augustin şi de un concert folcloric pus în scenă de orchestra populară „Ţara Bârsei”. La eveniment au fost prezenţi Aristotel Căncescu, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, şi consilierul judeţean PNL Dragoş Crăciun, cel care a iniţiat programele destinate pensionarilor pe care autorităţile judeţene le derulează de patru ani.
„Vin în faţa dumneavoastră cu un complex: acum câţiva ani am pornit mai multe acţiuni pentru pensionari, dar atunci aveam un buget respectabil. Sunt la conducerea Consiliului Judeţean de aproape 12 ani, dar niciodată până în ultimii trei ani nu m-am simţit umilit de către cei care conduc destinele acestei ţări. Dacă acum cinci ani aveam un buget pentru pensionari de cinci ori mai mare, aveam buget pentru culte, pentru restaurarea bisericilor, pentru investiţii în modernizarea Spitalului Judeţean şi a celorlalte spitale din judeţ, pentru reparaţii la şcoli, din păcate în prezent aceste lucruri nu le mai putem face. E trist că în România se întâmplă ceea ce vedem cu toţii, dar am speranţa că o să avem parte şi de vremuri mai bune. Am speranţa că în acest oraş o să facem ceea ce trebuie făcut, astfel încât să putem trăi civilizat la noi acasă, în Braşovul nostru”, a spus Aristotel Căncescu.
La rândul său, consilierul Dragoş Crăciun a menţionat că „la Consiliul Judeţean am încercat prin programele noastre să vă descreţim frunţile, să vă dăm prilejul să discutaţi cu apropiaţii dumneavoastră, să vă împrieteniţi, să vă simţiţi mai bine. Ştiu că din momentul în care aţi ieşit la pensie, cel mai greu lucru pe care l-aţi avut de înfruntat a fost singurătatea. De aceea, prin aceste programe – excursii gratuite la Mănăstirea Sâmbăta, întâlniri, cursuri de calculatoare, limbi străine şi dans de societate pe care le puteţi urma gratuit la Clubul Pensionarilor de la Centrul Cultural «Reduta» – încercăm să vă revitalizăm, să vă aducem aminte de anii tinereţii, să vă facem viaţa un pic mai fericită”.

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare