22.01.2020 Unitate Medicală Mobilă în valoare de 50.000 de euro, în dotarea Spitalului de Pneumoftiziologie Braşov

Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veştea, şi managerul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Braşov, dr. Dan Moraru, au inaugurat astăzi Unitatea Medicală Mobilă (UMM) – un mijloc de transport special destinat efectuării activităţilor de prevenție.
Această achiziţie, realizată anul trecut cu fonduri alocate din bugetul judeţean, se înscrie în politica managerială a conducerii spitalului de a căuta soluţii concrete pentru asigurarea educării continue a populației, acordarea de servicii de calitate şi, nu în ultimul rând, asigurarea unui mediu optim pentru desfăşurarea în bune condiţii a actului medical din punctul de vedere al prevenţiei, diagnosticării şi tratamentului. Activitățile de prevenție realizate în localitățile brașovene cu ajutorul unei Unități Medicale Mobile susţin efortul de îmbunătăţire a stării de sănătate a populaţiei județului Braşov, cu precădere în ceea ce privește limitarea răspândirii infecţiei şi bolii tuberculoase, precum și prin controale medicale respiratorii și cardiologice gratuite, în vederea îmbunătăţirii stării de sănătate a oamenilor proveniţi din categoriile dezavantajate ale populaţiei.
În acest sens, cu ajutorul UMM conducerea spitalului va continua campania de promovare şi îmbunătățire a sănătăţii în comunităţile braşovene, începută în anul 2011, prin:
- examen clinic obiectiv general şi de specialitate: pneumologie și cardiologie
- investigaţii paraclinice de specialitate:
• explorarea funcţiei respiratorii – spirometrie
• măsurarea saturaţiei în oxigen – pulsoximetrie
• măsurarea nivelului glucozei în sânge - glicemie
• măsurarea tensiunii arteriale
• efectuarea și interpretarea electrocardiogramei (EKG).
La indicaţia medicilor, persoanele la risc înalt de boli respiratorii și cardiace vor fi transportate gratuit în Dispensarul TB Braşov, în vederea unor investigaţii suplimentare. „Ca urmare, în domeniul prevenției, prin aceste campanii de consultații gratuite cu ajutorul Unității Medicale Mobile urmărim creșterea gradului de depistare a bolilor, cu precădere în rândul grupurilor vulnerabile şi dezavantajate și astfel, o rată crescută de succes terapeutic și îmbunătățirea stării de sănătate a populației”, a precizat managerul spitalului, dr. Dan Moraru.
Unitatea Medicală Mobilă a costat 50.000 de euro, fonduri asigurate de Consiliul Judeţean Braşov. „În anul 2019, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Braşov a beneficiat de un buget de 937.490 lei, din care mai mult de jumătate a fost destinat dotărilor cu aparatură şi medicală. În acest an dorim ca alocarea bugetară să crească, astfel încât să putem continua investiţiile. Apreciez activitatea de prevenţie pe care conducerea spitalului o desfăşoară de mai mulţi ani în comunităţile defavorizate din judeţ şi sunt convins că prin intermediul echipamentelor asigurate de Unitatea Medicală Mobilă, această componentă esenţială a actului medical va fi realizată în cele mai bune condiţii”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea. El a adăugat că dacă în 2016 fondurile alocate celor şase spitale din subordinea CJ au totalizat 8,1 milioane de lei, iar în 2019 s-a atins nivelul de 31 de milioane de lei, bugetul pe care administraţia judeţeană îl pregăteşte în 2020 pentru unităţile spitaliceşti braşovene va depăşi 35,8 milioane de lei. 

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare