18.11.2013 Zboruri directe spre Viena și Salzburg, de la Brașov

Austriecii ar putea opera zborurile pe Aeroportul de la Ghimbav. În aceste zile, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, poartă discuţii la Viena cu oficiali ai companiei Austrian Airlines și ai Aeroportului Internațional din Viena.
Șeful administrației județene s-a întâlnit cu Andreas Schadenhofer, vicepreședintele de strategie, control și asocieri al Aeroportului Internațional din Viena, precum și cu Stefan Ehrengruber, senior manager de marketing, aviație și dezvoltare al aceluiași aeroportului. Primele discuții, purtate în prezența consilierului local FDGR Cristian Macedonschi, au avut loc chiar la sediul Aeroportului Internațional din Viena unde oficialii brașoveni au prezentat stadiul proiectului Aeroportului Internațional Ghimbav și intențiile de deschidere a unor linii aeriene care să lege Brașovul de Austria. Apoi discuții detaliate au avut loc cu specialiștii biroului de arhitectură Moser Architekten care a făcut parte din consorțiul de proiectare a extinderii Aeroportului din Viena.  
Austriecii s-au arătat interesaţi de înfiinţarea unor linii aeriene directe Braşov-Viena și Brașov-Salzburg, precum şi de operarea de zboruri pe viitorul aeroport de la Ghimbav. „Este un lucru îmbucurător pentru dezvoltarea economică viitoare a judeţului Braşov. O delegaţie a companiei Australian Airlines și a Aeroportului din Viena va efectua anul viitor o vizită la Braşov pentru a stabili modalităţile de colaborare în ceea ce priveşte traficul aerian de pe aeroportul de la Ghimbav”, a precizat Aristotel Căncescu.
În prezent, pista aeroportului de la Ghimbav este aproape finalizată. În decursul anului viitor va începe construcţia turnului de control, urmând ca  odată cu finalizarea terminalului, în anul 2016, aeroporul de la Ghimbav să devină operaţional.

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare