03.05.2016 „Școala mea se adaptează” – concurs în proiectul „Calea Verde spre Dezvoltare Durabilă”

În cadrul Proiectului „Calea Verde spre Dezvoltare Durabilă”, derulat de Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Sibiu în parteneriat cu Administrația Națională de Meteorologie, primăriile municipiilor Sibiu, Tg. Mureș, Brașov și Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, se desfășoară concursul „Școala mea se adaptează”.
Obiectivul general al proiectului constă în reducerea vulnerabilității umane și a ecosistemului la schimbările climatice și urmărește elaborarea unui set de bune practici privind adaptarea la schimbări climatice. O măsură de adaptare la efectele schimbărilor climatice este reprezentată de creșterea suprafețelor spațiilor verzi, cunoscându-se funcțiile acestora de natură ecologică, socială și economică, precum și beneficiile pentru sănătatea umană și a mediului înconjurător. Specificul zonelor verzi este determinat de vegetație: lemnoasă, arborescentă, arbustivă, floricolă și erbacee.
Concursul se adresează școlilor generale și liceelor din municipiile Sibiu, Brașov și Târgu Mureș. Suma disponibilă pentru un participant (unitate de învățământ) este de 500 lei cu TVA inclus, aceasta urmând a fi folosită pentru crearea, amenajarea sau reabilitarea spațiilor verzi din incinta instituțiilor de învățământ.
Data-limită pentru înregistrarea în concurs și totodată pentru amenajarea sau reabilitarea spațiilor verzi este 20 mai 2016. Participanții vor fi admiși gratuit, în limita a zece locuri disponibile, în ordinea înscrierii în concurs și a validării cererii de înregistrare. Toți participanții ale căror cereri de înregistrare sunt validate vor beneficia de decontarea unei sume maxime de 500 lei cu TVA inclus, din bugetul proiectului, în condițiile respectării regulamentului care poate fi consultat pe site-ul
http://caleaverde.ro/
Înscrierea în concurs se face prin completarea formularului de înregistrare (care poate fi descărcat de la adresa
http://caleaverde.ro/concurs-scoala-mea-se-adapteaza-vreti-sa-ti-amenajezi-sau-reabilitezi-spatiul-verde-din-incinta-scolii-inregistreaza-te-acum-in-concurs/) și transmiterea acestuia, semnat și ștampilat de conducătorul unității de învățămâmt, la adresa melinda.dragomir@caleaverde.ro sau la sediul APM Sibiu, cel târziu până la data de 20 mai, alături de o fotografie cu locul unde se dorește amenajarea sau reabilitarea spațiului verde.
Activitățile eligibile sunt: amenajarea unui spațiu verde nou sau reabilitarea unui spațiu verde existent prin plantare de arbuști și arbori autohtoni, flori, gard viu și gazon, în incinta instituțiilor de învățământ. Cheltuieli eligibile sunt cele privind achiziția de arbori, arbuști și alte plante autohtone (puieți, semințe, răsaduri, gard viu, gazon), precum și de unelte de grădinărit. Toate amplasamentele amenajate sau reabilitate ca spații verzi în cadrul acestui concurs vor fi verificate de reprezentanți ai APM Sibiu.
La finele perioadei de concurs vor fi alese trei școli câștigătoare care vor primi câte o stație meteo pentru activități didactice, în valoare totală de 1600 lei.
Proiectul „Calea Verde spre Dezvoltare Durabilă” este finanțat în cadrul programului Ro07 prin intermediul Granturilor SEE 2009-2014.

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare