01.07.2010 Înalţi oficiali chinezi, primiţi de vicepreşedintele Ion Ochi

Oficialităţi din conducerea provinciei chineze Zhejiang se află în vizită oficială la Braşov. Delegaţia este condusă de Liu Qi, vicepreşedintele Comitetului Director al Congresului Popular al provinciei Zhejiang, şi cuprinde responsabili din domeniul afacerilor interne şi juridice, al protecţiei mediului şi resurselor, precum şi de la Biroul pentru Relaţii Europene şi Africane din cadrul Guvernului Popular al provinciei Zhejiang. Oaspeţii au avut o întrevedere la Consiliul Judeţean Braşov, fiind primiţi de vicepreşedintele forului, Ion Ochi. La discuţii au mai participat consilierii judeţeni Adrian Maxim, preşedintele comisiei de buget-finanţe, şi Gheorghe Duţu, preşedintele comisiei de urbanism, lucrări publice şi protecţia mediului, alături de directori din cadrul executivului.

Pe parcursul a două ore, au fost analizate probleme economice, oportunităţi de afaceri şi de colaborare bilaterală în special în domeniul dezvoltării durabile şi al proiectelor de protecţie a mediului. Cele două părţi au discutat despre modul în care regiunea Zhejiang ar putea fi promovată la Braşov, respectiv judeţul nostru ar putea fi făcut cunoscut în China. La sfârşitul întâlnirii, Ion Ochi, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, a precizat că „în perioada următoare vom discuta punctual pe anumite teme economice pe care vrem să le concretizăm cu partenerii chinezi. Pentru noi, China reprezintă un model de succes în privinţa dezvoltării economice şi gestionării eficiente a resurselor şi credem că avem multe de învăţat din experienţa acestei ţări. Oaspeţii noştri ne-au lansat o invitaţie de a vizita provincia Zhejiang în această toamnă”.
Trebuie spus că provincia Zhejiang numără 51 de milioane de locuitori şi ocupă locul întâi în China din punctul de vedere al Produsului Intern Brut. Valoarea PIB-ului ajunge la 320 de miliarde de dolari, ceea ce înseamnă peste 6.200 de dolari pe cap de locuitor. Bazele relaţiilor de colaborare dintre judeţul nostru şi Zhejiang au fost puse în anul 2008, când viceguvernatorul provinciei a vizitat Braşovul. Oaspeţii chinezi şi-au încheiat periplul la Braşov cu un tur al oraşului şi au vizitat Castelul Peleş.

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare