04.03.2016 Încep reparațiile la drumurile județene

Executivul Consiliului Județean Brașov definitivează în această perioadă planul de reparații pe drumurile județene, finanțate din bugetul propriu pe 2016. Până în prezent s-a conturat prima etapă de lucrări, care include reparații (plombări) pe mai multe drumuri din cele trei zone ale județului. „Stabilirea oportunității și necesității acestor lucrări a fost făcută de specialiștii noștri, care s-au deplasat pe teren și au inspectat starea drumurilor din rețeaua administrată de Consiliul Județean. Suntem conștienți că drumurile județene au o importanță deosebită pentru dezvoltarea economică a localităților și îmbunătățirea calității vieții cetățenilor. De aceea dorim ca fondurile pe care le-am alocat în buget pentru reparații să le utilizăm judicios, astfel încât să reușim să rezolvăm cât mai multe din problemele de infrastructură pe care le avem în toate zonele județului”, a susținut Claudiu Coman, vicepreședintele CJ Brașov. 
18 drumuri plombate în primă fază
În zona Făgăraș se va lucra pe DJ103D Viștea de Jos-Viștea de Sus; DJ 103F Voila-Voivodeni-Pojorta-Breaza; DJ 104A Perșani-Șinca Veche-Șercăița-Sâmbăta de Sus-Viștea de Sus-Victoria; DJ 104B Făgăraș-Ileni-Hârseni-Sebeș; DJ 104C Făgăraș-Recea; DJ 105B Sâmbăta de Jos-Stațiunea Sâmbăta; DJ 105C Ucea de Jos-Victoria; DJ 109 Beclean-Luța-Voivodeni. În zona Brașov, drumurile propuse pentru plombare sunt: DJ 108 Hărman-Sânpetru; DJ 112 Hărman-Podu Olt-limită județ Covasna; DJ 112A Hărman-Bod-Hălchiu-Codlea-Vulcan-DN73; DJ 112J DN1-Dumbrăvița; DJ 730A Fundata-Fundățica-limită județ Argeș. Pentru zona Rupea, în urma verificării stării drumurilor angajații serviciului de specialitate din cadrul CJ au identificat ca prime necesități intervențiile la drumurile: DJ 104D Șoarș-Bărcut; DJ 105A Lovnic-Șoarș; DJ 132B Homorod-Cața-Drăușeni-limită județ Harghita; DJ 132C Criț-Meșendorf și DJ 137A Cața-Paloș. În cazul tuturor acestor drumuri se lucrează la întocmirea documentațiilor în vederea lansării licitațiilor pentru lucrări.
DJ 103D – primul drum care va fi reparat
Primul drum care va intra în reparații este DJ 103D Viștea de Jos-Viștea de Sus. Aici sunt planificate atât plombări și burdușiri, lucrări estimate la 500.000 de lei, cât și tratament bituminos, estimat la 400.000 de lei. Potrivit datelor furnizate de Carmen Bran, șef Serviciu Administrare Drumuri din cadrul CJ Brașov, sunt în curs de derulare două proceduri de achiziție pentru acest drum, săptămâna viitoare urmând să aibă loc deschiderea ofertelor.
Lucrări de siguranță a circulației și estetică rutieră
În paralel, se lucrează la planul de măsuri pentru îmbunătățirea siguranței circulației și estetica rutieră a drumurilor județene. În buget sunt prevăzute 3.000.000 lei, bani din care se vor monta semnalizări rutiere, se vor trasa treceri de pietoni și marcaje longitudinale, se vor executa toaletări la arborii care mărginesc drumurile, cosirea vegetației, curățarea șanțurilor și a rigolelor, precum și aducerea la profil a acostamentelor. „Pe fiecare zonă a județului am identificat drumurile care necesită astfel de lucrări. În ceea ce privește siguranța rutieră, am beneficiat de sprijinul colegilor de la Poliția Rutieră pentru stabilirea locurilor unde trebuie amplasate semne sau marcaje rutiere. Lucrăm la un centralizator de lucrări și pregătim caietul de sarcini în vederea lansării licitațiilor”, a spus vicepreședintele CJ Claudiu Coman. Pentru toate lucrările reparații și întreținere a drumurilor județene programate în anul 2016, Consiliul Județean a prevăzut în bugetul propriu suma de 15,6 milioane de lei.

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare