23.04.2015 Înfrățirea Brașov-Nurnberg se va realiza în acest an

Vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Claudiu Coman, a condus o delegație oficială care în perioada 7-9 aprilie a fost prezentă la Nurnberg, cu ocazia festivităților prilejuite de Festivalul Primăverii. Este vorba despre cel de-al doilea eveniment din Bavaria ca amploare (după Oktoberfest-ul de la Munchen), care atrage anual peste două milioane de vizitatori și la care Brașovul a fost partenerul principal. Acțiunea s-a desfășurat în cadrul unui parteneriat al Consiliului Județean cu Primăria Brașov, Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului din Județul Brașov, Centrul Cultural „Reduta” și comunitatea românească din Nurnberg.
Ziua Brașovului la Nurnberg
În data de 9 aprilie s-a sărbătorit Ziua Brașovului, prilej cu care vicepreședintele CJ Claudiu Coman a transmis gazdelor, în numele municipalității și al Consiliului Județean, salutul orașului nostru. Brașovul a fost promovat cu toate valorile, atracțiile turistice și tradițiile din Țara Bârsei, prin intermediul unui ziar în limba germană editat de Asociația „Prietenii Brașovului” din Nurnberg. De asemenea, un mesaj foarte important de susținere a parteneriatului dintre Brașov și Nurnberg a fost transmis de către cel mai cunoscut brașovean din Germania, muzicianul Peter Maffay. Cultura transilvăneană cu componentele sale română, săsească și maghiară s-a regăsit pe scena din Nurnberg prin intermediul recitalurilor de dansuri tradiționale prezentate de artiștii brașoveni de la Centrul Cultural „Reduta”, dar și printr-un recital rock.
Investitori din Nurnberg vor veni la Brașov
În afară de evenimentele legate de promovarea Brașovului, vicepreședintele CJ Claudiu Coman împreună cu Cristian Macedonschi și Werner Braun, în calitate de consilieri locali, a avut o întâlnire la Camera de Comerț de la Nurnberg. Cu acest prilej s-au stabilit detaliile unei vizite la Brașov a unei delegații de oameni de afaceri, programată în perioada 6-8 mai. Opt firme din domeniul subansamblelor auto, interesate să-și dezvolte afacerile în județul nostru, s-au înscris deja pentru a participa la această delegație economică.
Sprijin german pentru Brașov
Colaborarea dintre Brașov și Nurnberg este una foarte veche și strânsă, fiind determinată de implicarea activă a comunității românești din burgul german. De altfel, Nurnberg este orașul german cel mai apropiat de Brașov, având o comunitate importantă de etnici transilvăneni, aproximativ 20.000 de persoane în oraș și 60.000 în zona metropolitană. Parteneriatul bilateral a început în urmă cu mai mulți ani, din inițiativa președintelui Consiliului Județean, Aristotel Căncescu, și a continuat prin implicarea primarului Brașovului, George Scripcaru. „În prezent suntem în plin proces de înfrățire. Anul trecut, Consiliul Local a adoptat hotărârea prin care Brașovul și-a exprimat intenția de a se înfrăți cu Nurnbergul. În perioada imediat următoare, și Consiliul Local din Nurnberg va adopta o hotărâre similară, în acest an urmând să se semneze protocolul de înfrățire”, a afirmat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.  El a mai spus că oraşul german ar putea sprijini demersurile pentru proiectul „Braşov – Capitală Culturală Europeană 2021”.

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare