Mass Media

MONITORUL EXPRES, 10 septembrie 2011

Căncescu, pregătit de o nouă „luptă pe căi specifice“ pentru sănătate
Spitalele braşovene vor rămîne fără medicamente în ultimul trimestru al acestui an, susţine preşedintele Consiliului Judeţean, Aristotel Căncescu. Acesta spune că, în lipsa fondurilor, unităţile medicale braşovene, pe care CJ le administrează, au şi o lipsă acută de medici, asistente şi infirmiere, la Braşov fiind nevoie de aproximativ 700 de cadre medicale pentru a rezolva această problemă. „Sănătatea este din nou aproape de blocaj. Am ajuns aproape fără bani de medicamente, iar în ultimul trimestru al anului nu vor mai fi deloc. Mai mult, la Spitalul de Copii nu mai avem cadre medicale suficiente”, a declarat ieri preşedintele CJ, Aristotel Căncescu. Şeful CJ anunţă că deja se gîndeşte la o nouă „luptă pe căi specifice” pentru a atrage atenţia asupra lipsurilor din sănătatea braşoveană. „Nu-mi cereriţi să vă spun ce am de gînd. Nu o voi face, pentru că deocamdată nici eu nu ştiu”, a declarat Căncescu. M.P.
http://www.monitorulexpres.ro/?mod=monitorulexpres&p=eveniment&s_id=104281BUNĂ ZIUA BRAŞOV, 10 septembrie 2011

Medicii de la Codlea, „împrumutaţi” de la noul loc de muncă
Teoretic redeschis, Spitalul din Codlea nu poate oferi decât locuri de muncă provizorii. O soluţie ar fi detaşarea temporară a fostelor cadrelor medicale
Preşedintele Comisiei de Sănătate din cadrul Consiliului Judeţean, Sebastian Grapă, spune că după decizia obţinută de la Curtea de Apel prin care a fost suspendată Hotărârea Guvernului de închidere a spitalului din Codlea, cadrele medicale trebuie aduse înapoi. În acest sens, acesta va organiza săptămâna viitoare o întâlnire cu toţi directorii de spitale în care au fost angajate cadre medicale de la Codlea pentru a se găsi o soluţie de reîntoarcere a lor. „Soluţia ar fi una de detaşare a cadrelor medicale înapoi la spitalul din Codlea. Asta deoarece pe 28 septembrie este un termen de judecată în recursul Ministerului împotriva deciziei de suspendare a hotărârii care a dus la închiderea spitalului din Codlea, şi nu putem şti care va fi decizia instanţei, dar ne dorim ca acest spital să continue să existe”, a declarat Sebastian Grapă. În ceea ce priveşte, însă, spitalul din Victoria, consilierul judeţean PNL spune că se aici se doreşte închiderea spitalului pentru ca acolo să fie înfiinţat un spital privat. „Consiliul Local Victoria a făcut demersuri la Spitalul Judeţean şi Minister pentru păstrarea spitalului ca «aripă» a spitalului judeţean şi cu păstrarea echipamentelor medicale. Ministerul, însă, refuză. În schimb încurajează o colaborare cu un centru de diagnosticare de la Sibiu, care a sesizat oportunitatea de a colabora cu Spitalul Victoria, asigurând finanţarea tot de la CJAS. Ministerul Sănătăţii e de acord cu păstrarea unei unităţi de primire urgenţe, sub tutela Spitalului Judeţean, care să completeze serviciile. Mă întreb care este rostul închiderii acestui spital, dacă finanţarea pentru transformarea lui în spital privat vine tot de la CJAS?”, a mai spus Sebastian Grapă. 
Cristina BĂILĂ
http://www.bzb.ro/index.php?page_name=stire_detalii&id_stire=66501TRANSILVANIA EXPRES, 10 septembrie 2011

Aeroportul costa 48 de milioane de euro 
Preşedintele CJ, Aristotel Căncescu, a anunţat că montajul financiar al companiei UTI în privinţa construcţiei Aeroportului Internaţional Braşov vizează investiţie de circa 48 de milioane de euro. Contractul privind lucrările va fi supus aprobării în plenul Consiliului Judeţean la următoarea şedinţă. „Oferta finală va fi cunoscută pe 15 septembrie. După părerea mea, proiectul este subevaluat, dar vom vedea până la urmă care va fi rezultatul final. Consorţiul UTI a contactat două bănci europene puternice şi vom vedea care vor fi termenii contractului”, a spus preşedintele CJ Braşov. (C.H.)
http://www.mytex.ro/eveniment/aeroportul-costa-48-de-milioane-de-euro_294325.phpTRANSILVANIA EXPRES, 10 septembrie 2011

Sistemele de canalizare din Codlea şi Moieciu vor fi reabilitate şi extinse
Reţelele de distribuţie a sistemului de canalizare din localităţile Codlea şi Moieciu vor intra în perioada următoare într-un amplu proces de reabilitare şi extindere. Valoarea estimată a lucrărilor este de aproape 33 de milioane de lei (fără TVA), finanţarea fiind asigurată din fonduri comunitare. Compania Apa Braşov a publicat recent pe SEAP anunţul de participare privind atribuirea contractului. La Codlea, lucrările vor viza înlocuiri şi extinderi la reţelele de distribuţie a apei pe o distanţă de aproximativ 19 km. Staţiile de pompare a apei uzate vor fi, de asemenea, înlocuite, fiind prevăzută şi extinderea sistemului de canalizare cu aproximativ 13 km. La Moieciu sunt prevăzute reabilitări pe aproximativ 14,5 km. Sunt prevăzute construcţiile a două noi staţii de ridicare a presiunii în reţeaua de apă potabilă şi extinderea reţelei de canalizare pe aproximativ 21 km. De asemenea, se vor construi trei noi staţii de pompare a apei uzate menajere. (C.H.)
http://www.mytex.ro/fapt-divers/apropiere-simbolica-intre-brasov-si-n-rnberg_294281.phpBUNĂ ZIUA BRAŞOV, 9 septembrie 2011

Serviciile nemedicale din spitalele braşovene vor fi scoase la licitaţie pe SEAP
Consilierul judeţean PNL şi preşedintele Comisiei de Sănătate din cadrul CJ, Sebastian Grapă a anunţat ieri că în următoarea perioadă, toate contractele pe care spitalele aflate în subordinea CJ trebuie să organizeze licitaţii pentru serviciile nemedicale precum paza, hrana bolnavilor şi curăţenie. „Plenul CJ a hotărât, în luna iunie, externalizarea serviciilor de curăţenie, hrană şi pază a instituţiilor spitaliceşti din subordine. Pentru o transparenţă deplină, în calitate de preşedinte al comisiei de sănătate, am făcut o adresă tuturor spitalelor din subordinea CJ, cu «rugămintea imperativă» de a face achiziţiile publice pentru aceste servicii prin SEAP. Cine nu va respecta această hotărâre va răspunde”, ne-a declarat Sebastian Grapă. Pentru toate contractele expiră până la data de 31 decembrie 2011, licitaţiile pe SEAP trebuie lansate până la data de 31 octombrie. 
Cristina BĂILĂ
http://www.bzb.ro/index.php?page_name=stire_detalii&id_stire=66452
Modificat la data de 06 Decembrie 2021

Evenimente în desfășurare