Clubul Sportiv Țara Bârsei 2011

Olimpia CSU Brașov – LOCUL 3 în Liga Națională, sezonul 2017-2018, pentru al doilea an consecutiv

Echipa de baschet feminin a județului Brașov, Olimpia CSU Brașov (din cadrul Clubului Sportiv „Țara Bârsei 2011” Brașov), a reușit o nouă performanță în cadrul Ligii Naționale, ocupând locul 3 și câștigând medalia de bronz pentru al doilea sezon consecutiv. De altfel, sezonul competițional 2017-2018 a fost unul bogat în rezultate remarcabile, respectiv:
• Locul 3 în Liga Națională de Baschet Feminin;
• Locul 3 în Cupa Europei Centrale;
• Sferturi de finală în Cupa României;
• Cea mai bună jucătoare din campionat (eficiență, recuperări, double-double) – Higgins Kristina;
• Biljana Pesovic a înscris pentru formația noastră peste 1000 de puncte în cele 3 sezoane jucate;
• Echipa a jucat 35 de meciuri în acest sezon, având un bilanț de 21 de victorii și 14 înfrângeri în toate cele 3 competiții în care a fost angrenată.
Și în acest sezon au fost promovate și au jucat la echipa mare junioare născute în Brașov sau care învață în Brașov: Ana-Maria Pop (15 ani), Denisa Hotcu (16 ani), Daria Rusu (17 ani),  Teodora Chirilă (18 ani), Iulia Brezoi (18 ani).
Componența echipei: Biljana Pesovic, Gabriela Irimia, Kristina Higgins, Aliyyah Handford, Amira Al Ash Hab, Alexandra Dumitrache, Ana Radovic, Diana Moraru, Silvana Jez, Ana-Maria Pop, Iulia Brezoi, Teodora Chirilă, Ramona Dănălache, Daria Rusu, Denisa Hotcu.
Antrenori: Dan Calancea, Miruna Crasnic, Nenad Marinkovic.Olimpia Brașov

Lotul echipei feminine de baschet Olimpia Brașov pentru sezonul 2017-2018: Biljana Pesovic, Gabriela Irimia, Ieva Kazlauskaite, Ramona Dănălache, Amira Al Ash Hab, Kristina Higgins, Portia Durrett, Ashley Morrissette, Diana Moraru, Iulia Brezoi, Anamaria Pop, Patricia Stoica, Ioana Petrescu, Daria Rusu, Teodora Pătrașcu și Teodora Chirilă.
Staff-ul tehnic: Dan Calancea – antrenor principal, Nenad Marinkovic – antrenor secund, Miruna Crasnic – antrenor secund și statistician, Buiuc Dragos – kinetoterapeut.
Echipa Olimpia Brașov evoluează în acest sezon în trei competiții: Liga Națională, Cupa României și Cupa Europei Centrale.Un club sportiv reprezentativ la nivel național și internațional

Unul dintre principalele obiective ale clubului este de a crește sportivi, a-i îndruma și antrena spre marea performanță la nivel național și internațional, dar și a pregăti sportivii profesioniști pentru calificarea și participarea la Jocurile Olimpice.
Cu fiecare an care trece, rezultatele sunt din ce în ce mai bune pentru club, dar și pentru județul Brașov la cele trei secții: atletism, baschet și lupte. Clubul este unul dintre cele mai reprezentative la nivel național, datorită performanțelor sale din ultimii ani.
Sportivii și antrenorii clubului reprezintă cu cinste și performanțe Brașovul la nivel național și internațional, astfel:

  • atletism: Horațiu Calfa – antrenor al lotului național; Iulian Staicu – compenent al lotului național al României.
  • lupte: Mădălina Caia și Alexandru Caia – componenți ai lotului olimpic al României.

Baschet:
De când s-a înființat secția de baschet și până în prezent, echipa a evoluat în Liga Națională de baschet feminin și a avut un parcurs ascendent, crescând de la sezon la sezon, încununându-se la sfârșitul sezonului 2016/2017 cu medalia de bronz. Echipa Olimpia Brașov a reușit performanța ca în ultimii doi ani să joace patru finale: două finale ale Cupei României și două finale mici ale Campionatului Național. În sezonul 2015/2016, clubul a organizat Final Four-ul Cupei României  și All Star Game-ul Feminin la Brașov. În fiecare sezon, echipa noastră alături de antrenorul Dan Calancea a promovat tinere ce și-au dovedit talentul pe teren și au ajuns să joace în campionate mult mai puternice din Europa și SUA.
Echipa Olimpia Brașov și-a câștigat respectul celorlalte echipe din țară, devenind chiar un etalon pentru felul profesionist cum se lucrează și se obțin performanțe notabile la nivel de juniori și seniori.

Atletism:
Secția are peste 20 de sportivi legitimați, de-a lungul timpului sportivii reușind să obțină peste 60 de medalii la concursurile naționale și internaționale. Printre remarcații secției se numără sportivul Iulian Staicu, care este multiplu campion național la săritura în lungime, avand și multe titluri câștigate la concursurile internaționale. Iulian este și component al lotului național al României.

Lupte:
Secția are 20 de sportivi legitimați, de la copii până la seniori, reușind să obțină peste 70 de medalii în decursul anilor trecuți, fiind una dintre cele mai de succes secții din țară la nivelul profesioniștilor. Printre sportivii remarcați ai clubului se numără: Mădălina Caia, Alexandru Caia, Dima Tira, Claudiu Mărgean, Kerestes Arnold, Petre Goicea, Andrei Stroie.

Contact: cstarabarsei2011@yahoo.comDespre noi

Potrivit Legii 215/2001 a administrației publice locale, republicată, cu modificările și completările ulterioare, consiliile județene îndeplinesc o serie de atribuții în exercitarea cărora asigură, potrivit competențelor și în condițiile legii, cadrul necesar pentru furnizarea serviciilor publice de interes județean privind educația, serviciile sociale, sănătatea, cultura, tineretul și nu în ultimul rând sportul. Astfel, în luna septembrie 2010, Consiliul Județean Brașov a adoptat o hotărâre prin care a fost înființat C.S.J. Brașov, denumit ulterior C.S. „Țara Bârsei 2011”. Acest club a fost înființat ca o structură sportivă de drept privat, fără scop lucrativ, cu personalitate juridică, având sediul în Brașov, str. Ecaterina Varga nr. 23.
Scopul clubului îl constituie desfășurarea de activități sportive în secții pe diferite ramuri de sport: baschet, fotbal, înot, patinaj, karate, tenis de câmp, fitness, aerobic, atletism etc., constând în selecția, inițierea și pregătirea de sportivi în domeniul acestor ramuri sportive, participarea la competiții interne și internaționale.

În prezent, în cadrul clubului își desfășoară activitatea 3 secții: baschet, lupte și atletism.

Secția baschet
Echipa Olimpia Brașov este echipa de baschet din cadrul CS „Țara Bârsei 2011” Brașov. 

Secția lupte
Secția de lupte din cadrul clubului a preluat o mare parte din sportivii AS Voința Teliu și CSS Transporturi Brașov.

Secția atletismModificat la data de 02 Mai 2018

Evenimente în desfășurare