- Proiectul Programului de Investiţii al Consiliului Judeţean Braşov pe anul 2023.
- În atenţia instituţiilor din subordinea CJ Braşov: Potrivit HCJBv nr. 173/2015, şedinţele ordinare ale CJBv se vor desfăşura, de regulă, în ultima săptămână a fiecărei luni. Vă rugăm ca până la data de 5 a fiecărei luni să ne transmiteţi referatele dvs. în vederea elaborării proiectelor de hotarări.
- Proiectul ”România crește cu tine!”
- Anunt privind intentia de elaborare a documentatiei actualizare plan urbanistic zonal "Aeroportul International Brasov-Ghimbav"
- Anunţ de revizuire a acordului de mediul pentru proiectul „Modernizare DJ102G Victoria – Viştişoara, km 0+900-9+900 şi Modernizare DJ 108B 105B – Mănăstirea Brâncoveanu – Valea Sâmbetei, km 0+000 – 1+400”
- Lista sportivilor și antrenorilor premiați în anul 2022, conform regulamentului aprobat prin HCJ nr. 396/31.10.2022
- Proiectul Bugetului Consiliului Judeţean Braşov pe anul 2023
- Consiliul Judeţean Braşov susţine mersul cu bicicleta şi dezvoltarea infrastructurii pentru acest mod de deplasare. Pentru a putea îmbunatăţi intermodalitatea la nivelul deplasărilor cu bicicleta, vă rugăm să completați chestionarul HINGE și să-l distribuiți tuturor celor interesaţi.
- Consiliul Judeţean Braşov anunţă intenţia de actualizare a Planului de Amenajare a Teritoriului Judeţean (PATJ) Braşov, aprobat cu Hotărârea Consiliului Judeţean Braşov nr. 198 din 8 iulie 2005.
- Anunț dezbatere publică privind proiectul de hotărâre pentru aprobarea inițierii procedurii de desființare a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Brașov prin reorganizare ca structură fără personalitate juridică în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență, Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie
Proiecte Realizate
Modernizarea corpului vechi al Maternității Brașov
Pe 30 octombrie 2017 a avut loc recepția tehnică la terminarea lucrărilor pentru obiectivul de investiții „Restructurarea secțiilor de obstetrică și neonatologie din Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie «Dr. I.A. Sbârcea» Brașov”, inclus în Proiectul privind reforma Sectorului Sanitar, faza a II-a – Asistență medicală maternă și neonatală, finanțat prin acordul de împrumut dintre Guvernul României și Banca Europeană de Investiții.
Vineri, 2 februarie 2018, în prezența ministrului Sănătății, Sorina Pintea, și a președintelui Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea, a avut loc inaugurarea acestui obiectiv de investiții. Valoarea finală a lucrărilor executate a fost de 29.839.479,01 lei.
Obiectiv: Șase săli de operație realizate la standarde europene, nouă săli de naștere individuale care vor garanta intimitate în timpul nașterii, o stație centrală de sterilizare, paturi care se vor transforma în mese de naștere și saloane rooming-in, înlocuirea tuturor rețelelor și instalațiilor, montarea unor aparaturi de ultimă generație sunt dotările pe care le va avea Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Dr. A. I. Sbârcea” din Brașov după ce lucrările la vechiul corp de clădire vor fi terminate.
Termen de finalizare: 2017.
Șantierul a fost deschis în luna august a anului 2015, dar lucrările au fost întârziate de necesitatea refacerii proiectării. Investiția se ridică la aproximativ 6 milioane de euro, bani de la Banca Europeană de Investiții alocați prin Ministerul Sănătății. Pe de altă parte, Consiliul Județean Brașov și Maternitatea au investit alte două milioane de euro într-o centrală termică nouă și în aparatură pentru dotarea spitalului.
Reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare în judeţul Braşov - (POS - Mediu)
Obiectivul:
• Furnizarea de apă potabilă către populaţie care să corespundă standardelor europene în materie
• Asigurarea de servicii de foarte bună calitate în domeniul furnizării şi tratării apei
• Reducerea pierderilor de apă
• Asigurarea calităţii apelor de suprafaţă şi a mediului înconjurător
• Extinderea reţelelor de canalizare prin deservirea populaţiei care necesită acest tip de servicii, minimizând astfel poluarea pânzelor freatice.
Scopul:
• Îmbunăţirea infrastructurii în domeniul apei, prin protejarea mediului înconjurător şi a populaţiei, precum şi îndeplinirea obligaţiilor prevăzute în Tratatul de pre-aderare;
• Îndeplinirea obiectivelor prevăzute în Planul operaţional/sectorial de mediu.
Durata estimată: 2008-2013.
Proiectul este finanţat din Fondul de Coeziune, în cadrul Programului Operaţional Sectorial de Mediu, Axa Prioritară I – „ Extinderea şi Modernizarea Infrastructurii de Apă şi Apă Uzată”
Valoarea totală: aproximativ 160 de milioane de euro.
Localităţile care vor beneficia de investiţii în infrastructura de apă/apă uzată prin acest proiect sunt:
• Braşov, Hărman, Sânpetru, Prejmer
• Codlea, Hălchiu, Feldioara
• Rupea, Hoghiz, Homorod, Bogata
• Moeciu
Modernizarea, reabilitarea și echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate - Ambulatoriul Maternității Brașov
Obiectivul general al proiectului a fost eficientizarea serviciilor de sănătate la nivelul judeţului Braşov prin reabilitarea, modernizarea şi echiparea ambulatoriului Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie „Dr. I. A. Sbârcea” Braşov.
Solicitantul proiectului a fost Unitatea Administrativ Teritorială Județul Brașov, implementarea proiectului facându-se cu sprijinul Agenției de Dezvoltare Durabilă a Județului Brașov.
Pentru atingerea obiectivului general al proiectului a fost necesară îndeplinirea următoarelor obiective specifice:
1). Reabilitarea a 3 cabinete medicale duble (oncologie, infertilitate, contracepţie) şi a 2 cabinete medicale simple (monitorizare maternofetală, punct de recoltare) (132,05 mp)
2). Înfiinţarea unui cabinet medical de neonatologie în cadrul ambulatoriului, pentru a răspunde la cererea în creştere pentru astfel de servicii medicale (15,3 mp)
3). Reabilitarea unei suprafeţe de 110,7 mp, reprezentând anexe aferente cabinetelor medicale (grupuri sanitare pentru fiecare cabinet, căi de acces, etc.);
4). Înfiinţarea în cadrul ambulatoriului a unui info point destinat acordării de informaţii şi consultanţă despre serviciile medicale oferite de acesta (18,99 mp)
5). Echiparea ambulatoriului cu aparatură de specialitate şi mobilier în vederea creşterii accesului populaţiei la servicii medicale performante/ de calitate.
Principalele rezultate ale proiectului, s-au concretizat în:
• reabilitarea și echiparea cabinetelor medicale din cadrul ambulatoriliu oncologie, infertilitate monitorizare maternofetală, contracepţie și punct de recoltare);
• dotarea cabinetelor medicale cu aparatură performantă de investigații și tratament;
• reabilitarea grupurilor sanitare;
• înfiinţarea unui cabinet medical de neonatologie;
• înfiinţarea în cadrul ambulatoriului a unui info point.
Ambulatoriul modernizat deservește peste 300.000 de persoane, populația feminină de la nivelul întegului județ precum și persoane din județele limitrofe.
Valoarea totală a proiectului a fost de 2.169.119,6 lei, din care 1.700.200 lei a reprezentat finanțare nerambursabilă.
Servicii de calitate în administraţia publică locală
Obiectiv general: Modernizarea procesului de furnizare a serviciilor oferite de administraţia publică locală.
Administraţie publică pe principii moderne de funcţionare
Obiectiv general: Îmbunătăţirea continuă a procesului de furnizare a serviciilor publice.
Înfiinţarea Incubatorului de Afaceri
Obiectiv: înfiinţarea unui Incubator de Afaceri care să ofere asistenţă şi consultanţă IMM-urilor nou - înfiinţate, precum şi cadrul necesar pentru dezvoltarea afacerilor.
Scop: dezvoltarea mediului de afaceri din judeţul Braşov prin dezvoltarea sectorului IMM, înfiinţarea de noi locuri de muncă.
Durata: 2005 - 2010
Proiectul este realizat în cadrul Programului naţional multianual pe perioada 2002-2005 de înfiinţare şi dezvoltare de incubatoare tehnologice şi de afaceri, finaţat de Agenţia Naţională pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie, implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare şi sprijinit de Consiliul Judeţean Braşov.
Valoarea: pentru început au fost investiţi peste 300.000 USD, dintre care 140.000 USD a fost contribuţia Consiliului Judeţean. Sumele investite cresc pe parcurs, în funcţie de nevoile IMM-urilor incubate.
Locaţia Incubatorului: Str. Turnului nr.5, et. 4, 500152, Braşov
Tel/Fax: 0725 686000, 0725 686026
www.incubatorbv.ro
Stadiu actual: finalizat.
„O Românie frumoasă”
Obiective reabilitate:
Bastionul Graft
Bastionul Cojocarilor, Postăvarilor şi primulul Turn al Pulberăriei
Turnul Alb
Poarta Ecaterinei
Inovaţii tehnologice folosite la eficientizarea serviciilor publice pentru situaţii de urgenţă în localităţile Bran, Moeciu, Fundata şi Râşnov
Obiectivul: achiziţionarea de ATV – uri specializate echipate cu sisteme de stingere a incendiilor de ultimă generaţie (cu micro-particule de apă), instruirea personalului angajat si a voluntarilor din comunităţile locale.
Scopul: creşterea gradului de protecţie împotriva incendiilor in localităţile menţionate, îmbunătăţirea posibilităţilor de intervenţie în zone greu accesibile.
Durata: ianuarie – noiembrie 2008.
Proiectul beneficiază de finanţare europeană nerambursabilă (Programul PHARE RO 2005/017 – 147.01.03.05.02 BV 868 – Fondul de Modernizare Pentru Dezvoltarea Administratiei la Nivel Local III-IV)
Valoarea proiectului: 180.874 EUR, din care contribuţia Comunitatii Europene este de 110.000 EUR (60,82%)
Consiliul Judetean Brasov, in calitate de beneficiar, deruleaza, incepand din data de 18 ianuarie 2008, un contract cu finantare nerambursabila PHARE, avand ca obiect proiectul intitulat "Inovatii tehnologice folosite la eficientizarea serviciilor publice pentru situatii de urgenta in localitatile Bran, Moeciu, Fundata, Rasnov".
ATV dotat cu sistemul de stingere Fireexpress
Prin acest proiect, serviciile de voluntari pentru situatii de urgenta din localitatile amintite sunt dotate cu echipamente de stingere a incendiilor de ultima ora, ce beneficiaza de inovatii tehnologice promovate de armatele SUA si NATO. Este vorba despre ATV-uri specializate, dotate cu un sistem de stingere a incendiilor cu micro-particule de aps, care pot ajunge rapid in zone greu accesibile si pot actiona intr-un timp foarte scurt pentru stingerea incendiilor.
Râșnov, 23 oct. 2008 demonstrație
Totodata, este instruit un numar semnificativ de voluntari din fiecare localitate, astfel incat riscurile de producere a situatiilor de urgenta in aceste localitati sa scada, iar calitatea interventiei, in cazul producerii acestora, să fie mai buna.
Râșnov, 23 Oct. 2008 demonstrație
Proiectul vizează modernizarea serviciilor locale de voluntari pentru situatii de urgenta, alinierea acestora la standardele tarilor membre ale Uniunii Europene, astfel incat locuitorii acestor localitati, proprietarii de pensiuni agroturistice si turistii care viziteaza zona sa fie cat mai protejati. Finantarea nerambursabila este asigurata de catre Uniunea Europeana, prin intermediul programului PHARE RO 2005/017-553.01.03.06. Bugetul total al proiectului este de 180.874 Euro, din care finantarea nerambursabila se ridica la valoarea de 110.000 Euro.
Stadiul actual al procesului de implementare: finalizat
Experiențe Culturale de Neuitat în Inima Transilvaniei
Agenția de Dezvoltare Durabilă a Județului Brașov (ADDJB) și Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului (APDT) implementează proiectul „Experiențe culturale de neuitat în inima Transilvaniei” (cod SMIS 18536).
Proiectul este cofinanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013, axa prioritară 5 - Dezvoltarea durabilă și promovarea turismului, domeniul major de intervenție 5.3 - Promovarea potențialului turistic și crearea infrastructurii necesare, în scopul creșterii atractivității României ca destinație turistică.
Autoritatea de Management este Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului.
Obiectivul general:
Valorificarea potențialului cultural al județului Brașov și consolidarea identității turistice a județului prin promovarea unor produse turistice specifice (cetăți și castele, mănăstiri, biserici fortificate, folclor și artă populară) și inițierea unor activități de marketing inovative și dinamice în scopul creșterii atractivității județului ca destinatțe turistică la nivel național.
Principalele activități:
• Realizarea și distribuirea materialelor de promovare pentru produsele turistice:
- Mănăstirile din Țara Făgărașului;
- Bisericile fortificate din Țara Bârsei;
- Bisericile fortificate din Zona Rupea;
- Castelele și Cetățile din județul Brașov;
- Folclor și artă populară în Țara Bârsei;
- Folclor și artă populară în Zona Rupea;
- Folclor și artă populară în Țara Făgărașului.
Materialele de promovare constau în:
- broșuri, pentru fiecare produs turistic;
- hărți turistice generale;
- DVD-uri multimedia.
• Marketing prin Internet
Realizarea unui portal de informații turistice pentru promovarea produselor culturale specifice din proiect. www.turculturalbrasov.ro
• Participarea la două târguri naționale de turism (București și Cluj-Napoca)
• Organizarea caravanei „Brașovul vine la tine acasă!”, în orașele București, Cluj, Craiova, Iași, Ploiești, Timișoara și stațiunea Mamaia.
Bugetul total al proiectului - 1.022.801,65 lei
Valoarea totala eligibilă - 832.023,78 lei
Valoarea cofinantarii FEDR - 707.220,21 lei
Valoarea cofinanțării din bugetul național - 108.163,09 lei
Contribuția solicitantului - 16.640,48 lei
Valoarea TVA - 190.77,87lei.
Durata de implementare: 15 martie 2011 -14 iulie 2012.
Informatți suplimentare:
e-mail: contact@addjb.ro
office@brasovtourism.eu
tel. 0268 470 506, fax. 0268 470 504
Rezultatele concursului județean pentru programul „Fiecare Copil în Grădiniță din Brașov, Dâmbovița și Dolj” – Etapa 1
Rezultatele concursului județean pentru programul
“Fiecare Copil în Grădiniță din Brașov, Dâmbovița și Dolj” – Etapa 1
Mulțumim celor 51 de comunități din cele trei judeţe pentru efortul depus, atât la completarea formularului de aplicație, cât și pentru sprijinul adus cu ocazia vizitelor efectuate de echipa noastră în comunitate. Informațiile adunate vor fi deosebit de utile în procesul de extindere a programului, începând cu anul școlar 2015-2016.
Comunitățile care nu au trecut în etapa a doua, vor fi informate despre activitățile pe care Asociația OvidiuRo le va desfășura, unde sunt binevenite să participe (Ateliere de Vară și alte sesiuni de formare, adresate atât copiilor, cât și profesorilor). Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați la georgiana.zarcu@ovid.ro
În urma selecției realizate de către echipa OvidiuRo, împreună cu partenerii noștri, Inspectoratul Școlar Județean și Consiliul Județean, în cadrul proiectului “Fiecare Copil în Grădiniță în județele Brașov, Dâmbovița și Dolj”, următoarele comunități au fost admise în a doua etapă a selecției, urmând ca în final să fie finanțate două dintre aceastea, din fiecare judeţ.
LISTA COMUNITĂȚILOR DIN JUDEŢUL BRAŞOV ADMISE ÎN ETAPA A DOUA A CONCURSULUI (ordonate alfabetic) este:
1.Apața
2.Comăna
3.Crizbav
4.VamaBuzăului
5.Zărnești
Pentru comunitățile enumerate mai sus, pasul următor este recrutarea și înscrierea la grădiniță a tuturor copiilor defavorizați de 3-5 ani.
Termenul limită pentru trimiterea listelor finale cu copiii propuși pentru a intra în proiect este marți, 27 august. Comunitățile care vor trece de această fază de selecție vor fi anunțate în data de 1 septembrie și vor începe proiectul, în regim de simulare, pe 15 septembrie.
Activitatea de recrutare constă în:
• Crearea unei liste preliminare a copiilor eligibili prin corelarea informațiilor de la medicul de familie, grădiniță, primărie, registrul agricol, registrul de nașteri sau orice alte surse relevante (coordonator local, echipă);
• Vizite din ușă în ușă, pornind de la lista preliminară – identificarea tuturor copiilor săraci de 3-5 ani, informarea părinților privind înscrierea la grădiniță și completarea de către părinți a cererilor de înscriere (mediator școlar, asistent social, profesori);
• Anchete sociale – validarea eligibilității copiilor (asistent social);
• Identificarea soluțiilor pentru spațiu de clasă adițional și solicitarea către ISJ de posturi noi, acolo unde este cazul.
Managerii de proiect OvidiuRo vor păstra legatura cu reprezentații comunităților eligible în perioada următoare pentru detalii privind această activitate.
De asemenea, în vederea unei cât mai bune implementari a proiectului atât în perioada de simulare, cât și după aceea, vor avea loc sesiuni de instruire a coordonatorilor locali și a echipelor locale. Vom comunica separat calendarul acestor sesiuni.
Dacă aveți întrebări sau sugestii, vă rugăm să ne contactați la telefon 021 315 88 06, email: georgiana.zarcu@ovid.ro.
Conţinutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor website-ului. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org
Proiecte integrate - renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală (apă, canalizare, staţii de epurare, drumuri comunale) şi punerea în valoare a moştenirii rurale
Obiectivele proiectului
Tratarea apei potabile şi a apei uzate din municipiul Braşov şi localităţile învecinate, proiect ISPA, proiect implementat de Compania Apa Braşov
Obiective:
• Îmbunătăţirea infrastructurii de mediu în oraşul Braşov;
• Reabilitarea şi extinderea infrastructurii de tratare şi distribuţie a apei potabile şi colectare a apei uzate;
• Îmbunătăţirea management-ului şi a structurii de administrare a capitalului;
• Îmbunătăţirea performanţelor financiare;
• Pregătirea participării sectorului privat în managementul serviciilor de apă potabilă şi canalizare.
Scop: îmbunătăţirea tratării şi distribuţiei apei potabile, precum şi colectarea şi tratarea apelor uzate în Municipiul Braşov şi în oraşele învecinate.
Proiectul este finanţat după cum urmează:
• Grant ISPA - 37.514.811 euro (71% din valoarea totală)
• Împrumut BERD - 13.031.362 euro (24,66% din valoarea totală)
• Contribuţie locală - 2.291.589 euro (4,34% din valoarea totală)
Data începerii proiectului: 2004
Durata implementării: 2004-2009
Valoarea totală: 52,8 milioane de euro
Componentele Măsurii ISPA:
• Componenta 1 (Finanţată prin Măsura ISPA)
- Reabilitarea Uzinei de Apă de la Târlung
• Componenta 2 (Finanţată prin Măsura ISPA şi prin contribuţia locală a Companiei Apa Braşov):
- Colectorul de canalizare Poiana Braşov-Râşnov
- Reabilitarea reţelelor de distribuţie a apei în cartierele Răcădău şi Schei
- Alimentarea cu apă a localităţilor Hărman şi Sânpetru
- Extinderea reţelei de apă în cartierele Stupini şi Tractorul VI
- Extinderea reţelei de canalizare în cartierul Tractorul VI Sud
- Instalarea debitmetrelor de canalizare şi achiziţia de apometre
• Componenta 3 (Finanţată prin BERD)
- Distribuţia eficientă a debitului suplimentar tratat în Uzina de apă Târlung
- Reabilitarea reţelei de apă în cartierul Timiş-Triaj
• Componenta 4 (Finanţată prin BERD)-Reabilitarea şi extinderea Colectorului „I” de canalizare
• Componenta 5 (Finanţată prin Măsura ISPA)
- Asistenţă tehnică şi supervizarea lucrărilor
Proiectul Drumuri Judeţene Braşov (ID 36642)
Obiective:
• Reabilitarea a 59,1 km drumuri judeţene;
• Întreţinerea pe bază de criterii de performanţă a celor 59,1 km drumuri; judeţene reabilitate, după expirarea duratei de garanţie;
• Întreţinerea periodică şi de rutină a aprox. 175 km alte drumuri judeţene.
Scop: creşterea eficienţei şi eficacităţii managementului şi întreţinerii reţelei de drumuri a judeţului Braşov.
Proiectul este finanţat prin împrumut BERD (15 milioane euro) plus contribuţie din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Braşov.
Data începerii: 17 Aprilie 2007
Termenele de realizare a obiectivelor:
• Reabilitare: 1,5 ani
• Întreţinere pe bază de performanţă: 4 ani
• Întreţinere periodică şi de rutină: 3 ani
Stadiul actual:
• Reabilitare: 100%
• Întreţinere pe bază de performanţă: 50%
• Întreţinere periodică şi de rutină: 100%.
Înfiinţarea Centrului de Informare EUROPE DIRECT
Obiectivul: diseminarea de informaţii despre politicile şi programele Uniunii Europene în judeţul Brasov.
Scopul: creşterea gradului de informare a locuitorilor în legatură cu problemele ce decurg din integrarea Romaniei în UE, creşterea vizibilităţii acţiunilor şi politicilor UE, creşterea capacităţii de absorbţie a fondurilor structurale.
Durata: ianuarie 2008 – decembrie 2008.
Proiectul beneficiază de finanţare europeană nerambursabilă (contract de finanţare Europe Direct Romania, nr. referinţă GCD – 2008 – RO – 5)
Valoarea: 50.382 EUR, din care contribuţia Comunitatii Europene este de 21.000 EUR (41,68%).
Locaţia centrului: P-ţa Sfatului nr. 30.
Calea ferată turistică Râşnov – judeţul Braşov

Obiectivul: punerea în funcţiune a două trenuri de epocă, care să circule pe traseele: Braşov - Cristian - Râşnov - Zărneşti și Brașov - Întorsura Buzăului.
Investiţia include:
• achiziţia a două locomotive cu aburi tip Pacific, construite în 1980, a patru vagoane de călători şi a unui vagon - restaurant construite la începutul sec. XX
• construirea unei clădiri pentru călători, a unui peron pentru linie îngustă şi a unei clădiri – remiză locomotive
• construirea unei căi ferate pe distanţa Râşnov – Bran.
Scopul: creşterea potenţialului turistic al zonei, a gradului de atractivitate, punerea în valoare a peisajului.
Durata: mai 2007 – mai 2008
Proiectul este finanţat integral din fondurile Consiliului Judeţean Braşov.
Valoarea: 4.183.232 lei.
Proiectul s-a realizat parțial, trenul de epocă circulând pe parcursul anului 2008.
Înfiinţarea Centrului de Asistenţă Socială Baciu - Săcele
Obiectivul: dezvoltarea sistemului de asistenţă socială din municipiul Săcele, prin furnizarea de servicii de consiliere socială, asistenţă medicală, sprijin şi servicii la domiciliu pentru persoane aflate în dificultate.
Scopul: susţinerea grupurilor vulnerabile din comunitate, în special a celor afectate de disponibilizările în masă realizate în baza programelor de restructurare industrială.
Durata: noiembrie 2003 – mai 2005. Proiectul a fost realizat în parteneriat cu Biserica Evanghelică Baciu din localitate.
Proiectul a beneficiat de finanţare europeană nerambursabilă (contract de finanţare nr. RO 0108.03.03.390).
Valoarea proiectului: 33.218 EUR, din care contribuţia Comunităţii Europene a fost de 30.138 EUR (89,5%).
Locaţia centrului: B-dul Braşovului nr. 248, Săcele, jud. Braşov, tel. 0368 450007.
La Vâltori – Instalaţie ţărănească de prelucrat lâna (Comuna Lisa)

Proiect de parteneriat interregional între judeţul Braşov prin muzeul de etnografie Braşov şi regiunea Piemonte.
Obiectiv: Păstrarea meşteşugurilor tradiţionale în prelucrarea lânii.
Scopul proiectului: Reconstruirea un ansamblu ţărănesc de prelucrat „straie” de lană folosind mecanisme originale ale proprietarului şi mesterului popular dârstar Viorel Greavu.
Durată: 1998 - 2000
Valoare: 98.000 EURO din care 18.500 cofinanţare din partea regiunii Piemonte din Italia.
Obiectivul a fost finalizat şi introdus în circuit turistic în anul 2000.
„Ortodoxia – parte integrantă din spiritualitatea şi cultura europeană”

Obiectivul: cresterea gradului de sensibilizare, informare şi cunoaştere a reprezentanţilor Bisericii Ortodoxe Romane cu privire la :
• Uniunea Europeană;
• Procesul de pre-aderare al Romaniei la UE ;
• Experienţa Bisericii Ortodoxe Greceşti în perioadele pre şi post-aderare la UE.
Scopul: implicarea Bisericii Ortodoxe Romane în dezbaterea problematicii complexe a aderarii României la Uniunea Europeană, având în vedere rolul important pe care Biserica îl deţine în societate şi în influenţarea opiniei populaţiei.
Durata: 23 decembrie 2003 – 23 iulie 2004.
Proiectul beneficiază de finanţare europeană nerambursabilă prin Linia de Buget B7-030 pe 2002 - Fondul Europa, program PHARE.
Valoarea proiectului: 31.935 EURO, din care contributia Comunităţii Europene este de 24.785 EUR (77,61 %).
Locatia centrului: Mănăstirea Constantin Brâncoveanu, Sâmbata de Sus, judeţul Braşov.
Înfiinţarea Centrului de Informare Europa CORONA Braşov

Obiectivul proiectului: creşterea gradului de sensibilizare, informare şi cunoaştere a cetăţenilor din judeţul Braşov cu privire la :
• Uniunea Europeană - instituţii europene, politici comunitare, legislaţie europeană (acquis comunitar) ;
• Procesul de pre-aderare al României la UE: capitole de negocieri, adoptarea acquisului, asistenţa financiară de pre-aderare (PHARE, ISPA, SAPARD) ;
• Implicaţiile aderării : beneficii şi costuri.
Scopul proiectului: sensibilizarea opiniei publice asupra integrării europene şi a problemelor conexe, precum şi perfectarea legăturii între cetaţeni, societate civilă şi instituţiile statului, pentru a înlatura dificultaţile ce întarzie integrarea României in UE.
Durata implementarii proiectului: ianuarie 2003– ianuarie 2004, cu obligativitatea funcţionării centrului încă 5 ani de la încheierea proiectului.
Proiectul beneficiază de finanţare europeană nerambursabilă (contract de finanţare prin apelul pentru cereri de finanţare lansat pentru anul 2002 în cadrul Fondului Europa, parte a programului PHARE).
Valoarea proiectului: 40.440 EUR, din care contribuţia Comunităţii Europene este de 30.138 EUR (74,52%).
Locatia centrului: P-ţa Sfatului nr. 30.
Renovarea zidului Vechii Cetăţi a Braşovului

Obiectiv: Restaurarea sistemului de fortificaţii al vechii Cetăţi a Braşovului şi introducerea acestuia în circuitul turistic al oraşului.
Scop: conservarea obiectivelor istorice ale oraşului, creşterea potenţialului turistic al acestuia.
Complexitatea lucrărilor şi necesitatea de a identifica posibilităţi de finanţare au făcut ca proiectul să se deruleze în mai multe etape:
1. Proiectul „O Românie frumoasă”, derulat în colaborare cu Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) şi Ministerul Culturii şi Cultelor.
Obiectiv: asanarea, conservarea şi restaurarea sistemului de fortificaţii a vechii cetăţi a Braşovului.
Scop: renovarea şi punerea în valoare a unei porţiuni din Zidul vechii Cetăţii Braşov
Au fost reabilitate următoarele monumente istorice:
• Bastionul Graft: s-au efectuat lucrări de consolidare şi restaurare, a fost amenajat ca punct muzeal; a fost amenajat în incintă un bar-cofetărie.
• Turnul Alb: s-a restaurarat şi amenajat ca punct muzeal.
• Renovarea Zidului de Sud-Est a Cetăţii Braşov - s-au efectuat lucrări de consolidare şi restaurare a Bastionului Cojocarilor, Bastionului Postăvarilor, Turnului Pulberăriei.
Durata de execuţie a lucrărilor: mai 2004 - august 2006.
Valoare: 450.000 USD, din care contribuţia PNUD a fost de 330.000 USD (73%).
2. Proiectul „Renovarea Zidului De S-E A Cetăţii Braşovului Şi Reabilitarea Funcţională A Zonei Urbane Aferente - sectorul aflat între Bastionul Frînghierilor şi Bastionul Ţesătorilor”, derulat în cadrul Programului PHARE 2001 - Schema de Finanţare nerambursabilă pentru proiecte de infrastructură mică.
Obiectiv: asanarea, restaurarea şi renovarea zidului vechii cetăţi a Braşovului, pe zona de sud-est a acesteia.
Scop: renovarea şi punerea în valoare a Zidului de Sud-Est a Cetăţii Braşovului.
• s-a renovat un sector din Zidul de Sud-Est a Cetăţii Braşovului aflat între Bastionul Ţesătorilor şi Bastionul Frânghierilor, inclusiv Bastionul Frânghierilor până la str. Suişul Castelului
• s-a construit pasarela de lemn BELVEDERE
• s-a realizat reţeaua de canalizare şi drenuri pentru scurgerea apelor meteorice
• s-a realizat iluminarea nocturnă şi amenajarea urbană a zonei
Durata de execuţie a lucrărilor: iulie 2005 – noiembrie 2006.
Valoare: 582.646 EUR, din care contribuţia Comunităţii Europene a fost de 433.993 EUR (74.5%).
3. Proiectul „Reparaţii şi Amenajări la Poarta Ecaterinei”
Obiectiv: renovarea Porţii Ecaterinei, parte a ansamblului vechii Cetăţi.
Scop: conservarea clădirii, punerea în valoare ca obiectiv turistic.
Durată: august 2006 – noiembrie 2007.
Valoare: 437.934 lei.
„Achiziţionare echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgentă şi a primului ajutor calificat, în Regiunea 7 Centru” - (POR 2007- 2013)
Proiect al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Centrul Transilvaniei (membrii fondatori: cele şase judeţe din regiunea 7 Centru - Alba, Mureş, Sibiu, Braşov, Covasna şi Harghita).
Obiectiv: achiziţionarea tehnicii de intervenţie rapidă pentru Inspectoratele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă, ce va fi folosită la nivelul întregii Regiuni.
Scop: îmbunătăţirea capacităţii de răspuns în situaţii de urgenţă la nivelul fiecărei regiuni de dezvoltare prin reducerea timpului de intervenţie pentru acordarea primului ajutor calificat şi pentru intervenţii în situaţii de urgenţă
Durata: septembrie 2008 – decembrie 2009
Valoare: 10,8 milioane euro.
Serbările medievale ale Braşovului

Obiectiv: desfăşurarea, pe parcursul a trei zile, de spectacole de artă medievală (muzică veche, teatru medieval, dansuri de epocă, expoziţii, proiecţii de filme,concursuri).
Scop: amplificarea vocaţiei Braşovului de oraş cu bogate tradiţii culturale, conştientizarea populaţiei locale şi a vizitatorilor asupra importanţei patrimoniului cultural local, întărirea imaginii de oraş medieval a Braşovului, formarea şi dezvoltarea unui nou şi valoros segment de vizitatori români şi străini.
Durata: manifestarea a debutat în anul 2007 și s-a dorit a fi anuală. Perioada în care se desfăşoară este stabilită anual.
Proiectul este finanţat de către Consiliul Judeţean Braşov.
„Gestionarea deşeurilor menajere în zona de Nord a Judeţului Braşov”

Obiectivele proiectului
„Rupea – Cohalm creaţie şi identitate culturală romanească”
Obiectivele proiectului general:
Destinații de excelență: Coridorul Prejmer – Teliu – Budila – Vama Buzăului

Obiectivul proiectului: promovarea turismului şi a moştenirii locale intangibile. Atragerea atenţiei asupra valorii, diversităţii, caracteristicilor comune ale destinaţiilor turistice europene şi promovarea acelor destinaţii în care obiectivele de creştere economică se întrepătrund cu sustenabilitatea socială, culturală şi de mediu a turismului în aceste zone
„Modele de dezvoltare comunitară în noile state membre ale UE”
Obiectivele proiectului
Rezervaţia naturală „Valea Zimbrilor – Vama Buzăului”

Obiectivele proiectului
„Modernizarea activităţii serviciilor de evidenţă a persoanelor la nivelul judeţului Braşov”
Obiectivele proiectului: modernizarea serviciilor de evidenţa persoanelor din judeţul Braşov pentru o mai bună deservire a publicului solicitant şi operaţionalizarea serviciilor nou infiinţate. Dotarea Direcţiei Judeţene şi a Serviciilor de evidenţa persoanelor din judeţul Braşov cu echipamente IT şi mobilier de birou, pentru modernizarea activităţii acestora şi operaţionalizarea serviciilor nou înfiinţate, precum şi formarea personalului atât din punct de vedere teoretic cât şi practic pentru îmbunătăţirea relaţiei directe cu cetăţenii şi cu instituţiile beneficiare ale sistemului naţional de evidenţa persoanelor.Solicitantul finantarii: Consiliul Judeţean Braşov
Strategii de dezvoltare locală - Consultanță: Bunești, Fundata
Rolul ADDJB în demersul de elaborare a strategiilor de dezvoltare se concretizează în:
„Fiecare Copil în Grădiniţă în judeţele Braşov, Dâmboviţa şi Dolj”
Proiectul „Fiecare Copil în Grădiniţă în judeţele Braşov, Dâmboviţa şi Dolj”, demarat de către Consiliul Judeţean Braşov, Ispectoratul Şcolar Judeţean Braşov şi Asociaţia OvidiuRo este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014 în cadrul Fondului O.N.G. în România şi are ca scop creşterea ratei de înscriere şi prezenţă zilnică la grădiniţă a copiilor de 3-5 ani din familii sărace.
Perioada de implementare a proiectului “Fiecare Copil în Grădiniţă în judeţele Braşov, Dâmboviţa şi Dolj” este 12.05.2014 – 11.08.2015.
Detalii despre proiect pot fi găsite în userfiles/Descriere proiect.pdf
Miercuri, 18 iunie 2014, Consiliul Județean Brașov în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judetean Braşov și Asociaţia OvidiuRo, organizează un eveniment cu scopul de a promova extinderea programului „Fiecare Copil în Grădiniță în judeţele Braşov, Dâmboviţa şi Dolj”.
În cadrul întâlnirii, s-a prezentat parteneriatul Fiecare Copil în Grădiniţă și rolul său în strategia județeană pentru integrare socială, a avut loc lansarea concursului de aplicaţii pentru extinderea proiectului în judeţul Braşov și, în paralel, o vizită la grădinița și comunitatea din Budila, alături de reprezentanți ai presei locale, autorități locale, precum și a cofondatoarelor asociației, Leslie Hawke și Maria Gheorghiu.
Invitația de a participa la concursul de aplicații pentru selecţia partenerilor în proiectul „Fiecare Copil în Grădiniţă în judeţele Braşov, Dâmboviţa şi Dolj” este adresată către toți primarii şi directorii de grădiniţe din județul Braşov .
Pachetul de aplicație se află pe http://www.ovid.ro/fcg/concurs-judetean/. Termenul de trimitere a formularului online este 11 iulie 2014, iar rezultatele selecției vor fi comunicate pe 8 august 2014.
Proiectul „Fiecare Copil în Grădiniță”, în județele Brașov, Dâmbovița și Dolj la 1 mai 2015

La concursul pentru selecţia partenerilor pentru proiectul „Fiecare Copil în Grădiniţă în judeţele Braşov, Dâmboviţa şi Dolj”, din Judeţul Braşov au participat 16 unităţi administrativ-teritoriale , dintre care cele care au devenit parteneri în proiect sunt: Apata, Ormeniş, Comana, Vama Buzăului, Râşnov, Budila, Augustin, Tărlungeni. Budila, Tărlungeni şi Augustin sunt unităţi administrativ-teritoriale care au mai participat la acest proiect şi unde rezultatele au fost impresionante. La Tărlungeni, în anul şcolar 2012-2013 din 219 preşcolari, 160 au fost sprijiniţi de autorităţile locale şi Asociaţia OvidiuRo, să frecventeze grădiniţa regulat. 75% dintre aceşti copii au avut prezenţă regulată în anul şcolar 2012-2013. La Budila, în anul şcolar 2012-2013, 81% din cei 80 copii eligibili FCG au avut prezenţă regulată la grădiniţă. Beneficiarii direcţi ai proiectului sunt copiii cu vârsta cuprinsă între 3 şi 5 ani proveniţi din familii foarte sărace, din zone rurale sau semi-rurale (zone marginalizate din oraşe) care îndeplinesc următoarele criterii: au un venit lunar pe membru de familie de maxim 150 lei; condiţii de locuit improprii şi nivel de educaţie scăzut al părinţilor. Pentru unităţile administrativ-teritoriale care au devenit parteneri în proiect Consiliul Judeţean Braşov a aprobat prin Hotărârea nr.434/2014 încheierea unui Acord de parteneriat, pentru anul şcolar 2014-2015. Asociaţia OvidiuRo, din punct de vedere finaciar asigură fondurile pentru tichetele sociale (în valoare de 50 lei/copil/lună şcolară) în lunile în care copiii îndeplinesc criteriile de prezenţă conform metodologiei FCG, fondurile pentru rechizite şcolare ( în valoare de 60lei/copil/an) pentru copiii eligibili care frecventează grădiniţa, asigură fonduri pentru dotarea grădiniţelor cu produse igienice (1leu/copil/lună). Consiliul Judeţean îşi îndeplineşte atribuţiile care îi revin în calitate de partener conform celor prevăzute în Acordul de parteneriat, iar la această dată se lucrează la propuneri pentru includerea în strategia județeană a unor măsuri pentru creșterea accesului copiilor săraci la educație preșcolară. În judeţul Braşov, prin rata de prezenţă de 71% a copiilor, proiectul a dovedit că şi-a îndeplinit obiectivul de a sprijini şi stimula părinţii, să îşi trimită copiii la grădiniţă în fiecare zi.
Strategia de dezvoltare a judeţului Braşov - orizonturi 2013 - 2020 - 2030
Obiectivul proiectului: realizarea în judeţului Braşov a unui cadru instituţional propice implementării politicilor publice.
Proiectul „Fiecare copil în grădiniță”
În anul 2014 Consiliul Judeţean Braşov a demarat proiectul „Fiecare copil în Grădiniţă în judeţele Braşov, Dâmboviţa şi Dolj”, împreună cu Asociaţia OvidiuRo, proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014 în cadrul Fondului O.N.G. în România, Componenta 4 – Servicii Sociale şi de bază (număr de referinţă 2013/C4_278) cu scopul de a sprijini copiii născuți în sărăcie și în familii disfuncționale prin accesul lor la educaţia timpurie . În judeţul Braşov, beneficiarii direcţi ai proiectului au fost un număr de 677 de copii, cu vârsta cuprinsă între 3 şi 5 ani proveniţi din familii foarte sărace din Apața, Ormeniş, Comăna, Vama Buzăului, Râşnov, Budila, Augustin, Tărlungeni care au îndeplinit următoarele criterii: un venit lunar pe membru de familie de maxim 150 lei; condiţii de locuit improprii şi nivel scăzut de educaţie al părinţilor. Elementul de bază al metodologiei FCG a fost un stimulent economic condiţionat de un comportament pro-educaţie al părinţilor săraci. Stimulentul a constat în tichete sociale în valoare de 50 lei pe lună, pe care părinţii le-au primit dacă şi-au adus copiii la grădiniţă în fiecare zi. În plus, programul a oferit copiilor rechizite gratuite pentru grădiniţă, iar consiliile locale partenere au asigurat în limita posibilităţilor, fonduri pentru încălţăminte şi îmbrăcăminte. Programul Fiecare Copil în Grădiniţă a început în Judeţul Braşov în anul şcolar 2010-2011 în două comunităţi : Tărlungeni şi Săcele şi cu 275 de copii provenind din familii foarte sărace. În acest an programul a înregistrat o creştere de 142% faţă de anul şcolar 2010-2011 şi se derulează în opt unităţi administrativ-teritoriale. Obiectivul general al proiectului „Fiecare copil în Grădiniţă în judeţele Braşov, Dâmboviţa şi Dolj”, respectiv, creşterea numărului copiilor dezavantajaţi care au acces la educaţie preşcolară în cele trei judeţe prin dublarea numărului comunităţilor care implementează metodologia FCG şi dezvoltarea unui parteneriat între Asociaţia OvidiuRo, Consiliile Judeţene şi Inspectoratele Şcolare Judeţene a fost atins. După analiza derulării proiectului, în anul școlar 2014-2015, am constatat o rată de prezenţă a copiilor dezavantajaţi la grădiniţă, în medie de 72%, și de asemenea, un lucru deosebit de important, faptul că părinții copiilor din familiile sărace au devenit mai interesați de dezvoltarea acestora şi a crescut nivelul de cooperare între părinți, cadre didactice şi mediatori. Studiul independent de evaluare a impactului FCG 2010-2014, finanţat printr-un grant EEA 2014 din Norvegia, Islanda şi Liechtenstein, efectuat de d-nii Wofgang Stupper şi Gabriel Kreindler, experţi independenţi, a comparat 13 comunităţi unde programul a fost implementat în fiecare an începând cu 2010 sau 2011, cu un grup de 26 de comunităţi similare, „de control”, în care programul nu a fost prezent. În urma studiului s-au observat următoarele: numărul copiilor care nu sunt înscrişi la grădiniţă a fost redus la jumătate datorită programului, procentul copiilor care nu merg la şcoală regulat scade, iar şansele de a termina primul an de şcoală sunt semnificativ mai mari pentru copiii care au fost sprijiniţi de FCG. De asemenea, s-a constatat o scădere cu 30% a numărului de copii de 6 ani neînscrişi la clasa pregătitoare şi o reducere cu un sfert a ratei abandon şcolar. Concluzia: „FCG este o soluţie eficientă care stimulează părinţii săraci să îşi aducă copiii la grădiniţă”. Consiliul Judeţean Braşov, alături de autorităţile publice locale pe de raza localităţilor în care s-a derulat proiectul, precum şi alături de Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov, consideră utilă extinderea proiectului, pentru că participarea cât mai devreme în sistemul educaţional a copiilor foarte săraci este cel mai eficient mod de a reduce rata abandonului şcolar şi de a creşte rata copiilor absolvenţi de liceu. Educația timpurie are cea mai mare rată de recuperare a investiției față de oricare altă măsură de combatere a sărăciei. În cadrul „Strategiei de Dezvoltare a Judeţului Braşov Orizonturi 2013-2020 - Perspective de Dezvoltare” este stipulată încurajarea proiectelor care sprijină incluziunea socială a grupurilor dezavantajate (în special romi) şi care previn abandonul şcolar, precum şi promovarea parteneriatelor public-private pentru prevenirea abandonului şcolar. În acest sens am propus completarea Strategiei de Dezvoltare a Judeţului Braşov cu referințe la importanța facilitării accesului copiilor dezavantajați la educație preșcolară și la programul Fiecare Copil în Grădiniță. Pornind de la ideea că prevenirea este cea mai eficientă şi viabilă cale de combatere a sărăciei şi a excluziunii sociale, iar intervenţia timpurie este calea prin care se poate evita situaţia în care persoanele care ajung în pragul sărăciei rămân ancorate în situaţii economico-sociale tot mai dificile, Consiliul Judeţean Braşov a sprijinit ideea transformării programului Fiecare Copil în Grădiniță într-un program naţional şi, alături de celelalte consilii judeţene partenere în proiect a solicitat clarificarea cadrului legislativ actual, care să stabilească metodologia de acordare de tichete sociale pentru grădiniţă. Acest lucru s-a și întâmplat, în luna decembrie 2015 a fost adoptată Legea nr.248 privind stimularea participării în învățământul preșcolar a copiilor provenind din familii defavorizate. S-a creat astfel oportunitatea pentru asigurarea unui start şcolar bun pentru peste 100.000 de copii. Legea nr. 248/2015 răspunde obiectivelor cu privire la reducerea abandonului școlar și a sărăciei și inechității sociale ce derivă din Strategia Europa 2020. În 2014 rata abandonului școlar în România ajunsese la 18.5% și se estimează că în prezent doar unul din trei copii săraci beneficiază de educație timpurie. Normele de aplicare ale legii au fost stabilite prin Hotărârea nr.15/2016 a Guvernului României. La data de 9.02.2016 a fost organizată de către Asociaţia OvidiuRo, Instituţia Prefectului Judeţul Braşov şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov sesiunea de diseminare a Hotărârii de Guvern pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 248/2015 privind stimularea participării în învățământul preșcolar a copiilor provenind din familii defavorizate și a procedurii de acordare a tichetelor sociale pentru grădiniță. Acest program, devenit acum naţional, preia mecanismul central al programului pilot Fiecare Copil în Grădiniță gândit în special pentru zonele rurale extrem de sărace și implementat, începând cu 2010, de către Asociația OvidiuRo în parteneriat cu Ministerul Educației. În decursul primilor 5 ani de implementare, peste 4.000 de copii din peste 43 de comunități rurale și urbane mici au beneficiat de educație preșcolară. 98% dintre copiii care au beneficiat de program s-au înscris apoi la școală, iar 65% din aceștia continuă să aibă o prezență bună și foarte bună. Este o dovadă că „Fiecare Copil în Grădiniță” formează obiceiul de a merge la școală, și acest lucru creează o disciplină benefică la nivelul întregii familii.
DISTRICT+ „Diseminarea Inovativă a STRategIilor pentru Capitalizarea unor bune practiciȚintă”
În perioada ianuarie 2010 – decembrie 2013, Consiliul Judeţean Braşov a derulat în cadrul Programului Interreg IVC, proiectul 0787R2 DISTRICT+ „Diseminarea Inovativă a STRategIilor pentru Capitalizarea unor bune practici Țintă”.
Programul INTERREG IVC este parte din Obiectivul European pentru Cooperare Teritorială. Este un program european care ajută regiunile Europei să lucreze împreună, să-și împartășească cunoștințele și experiența lor (bunele practici). Lansat în 2007, programul s-a derulat până în 2013.
Proiectul a fost derulat în parteneriat, fiind incluse 6 autorități publice regionale, desemnate să managerizeze Programul Operațional Regional FEDR între 2007-2013: Partener Lider de proiect - Toscana (IT); West Midlannds (MB); Saxonia (DE); Vastra Gotaland (SE); Silezia de Jos (PL) și jud. Brașov (RO). Acest amestec al regiunilor privind convergențele (Ob. 1) și competitivitățile (Ob. 2) va crește valoarea adăugată a rețelei în termenii unei politici de impact.
Certificare ISO la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov
Proiectul derulat de către Consiliul Judeţean Braşov în perioada septembrie 2010 – septembrie 2011 având ca obiect implementarea şi certificarea sistemului de management integrat: calitate-mediu în cadrul DGASPC Braşov, se apropie de final.
La sfârşitul lunii august, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov se va număra printre puţinele instituţii de acest fel din ţară certificate ISO, fapt care se va resimţi pozitiv în calitatea serviciilor furnizate populaţiei şi care aliniază, totodată, instituţia la standardele structurilor europene din care facem parte.
Proiectul, având titlul „Îmbunătăţirea calităţii şi eficienţei serviciilor din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Braşov, prin implementarea şi certificarea sistemului de management integrat: calitate-mediu”, este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative 2007-2013, şi are o valoare de 492.600 lei (fără TVA), din care:
• 418.710 lei – valoare eligibilă nerambursabilă din Fondul Social European;
• 64.038 lei – valoare eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional;
• 9.852 lei - cofinanţarea eligibilă a beneficiarului.
Până la această oră, a fost implementat un sistem de management de proces
integrat în conformitate cu standardele ISO 9001: 2008 si ISO 14001:200, care urmează a fi certificat in cursul acestei luni, conform graficului de derulare a proiectului.Rezultatele preconizate ale proiectului, cu excepţia certficării care urmează a fi făcute, au fost atinse:
- a fost implementat sistemul de management de proces integrat;
- a fost instruit o parte din personalul direcţiei: 40 persoane instruite in domeniul sistemuui de mangement integrat, 80 persoane instruite in domeniul IT, 2 administratori de sistem instruiti, 12 auditori interni certificati:
- a fost implementat un nou sistem unitar, informatic de gestiune a documentelor si datelor.
Modernizarea activităţii serviciilor de evidenţă a persoanei în judeţul Braşov

Obiectivul: dotarea direcţiei judeţene şi a serviciilor de evidenţă a persoanei din judeţ cu echipamente IT, mobilier de birou şi autovehicule, formarea personalului din aceste servicii.
Scopul: modernizarea şi optimizarea activităţii birourilor de evidenţă a persoanei, îmbunătăţirea serviciilor oferite solicitanţilor de cărţi de identitate şi paşapoarte.
Durata: ianuarie 2008 – ianuarie 2009
Proiectul beneficiaza de finanţare europeană nerambursabilă (Programul PHARE RO 2006/018-147.01.03.02.03 BV 867 – Fondul de Modernizare Pentru Dezvoltarea Administraţiei la Nivel Local III-IV).
Valoarea: 109.868 EUR, din care contribuţia Comunităţii Europene este de 96.025 EUR (87,40%).
Stadiul actual: finalizat
Strategii de dezvoltare locală la nivelul localităţilor din judeţul Braşov
Rolul ADDJB în demersul de elaborare a strategiilor de dezvoltare se concretizează în:
„Noi oportunităţi de ocupare în mediul rural prin telework” - proiect strategic
Obiectivele proiectului
Model for Planning of Industrial Estates
Obiectivele proiectului
Managerul European de succes
Obiectiv: dezvoltarea la nivelul standardelor europene a competenţelor manageriale şi antreprenoriale reprezentate de un set de abilităţi, atitudini şi acţiuni specifice care susţin înfiinţarea şi dezvoltarea afacerilor, pentru 80 de persoane din rândul managerilor (indiferent de nivelul ierarhic) şi întreprinzătorilor din Regiunea Centru.
Conceptul de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Braşov
Conceptul de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Braşov a fost elaborat în 2007 de ADDJB în colaborare cu compartimente din cadrul Consiliului Judeţean Braşov, cu concursul experţilor în planificare regională din Brandenburg (Germania)
Evenimente în desfășurare
Live stream ședința Plen CJ Brașov
Descărcare stema Județului Brașov
Brașov Tourism App

Harta Interactivă a Județului Brașov

Agenda anuală a evenimentelor culturale și sportive din Județul Brașov

Chestionar privind satisfacția clienților

Galerie Foto - click aici






